FenixFire Records stelt tweede release voor op tweede labelnight!


Artist news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: FenixFire Records stelt tweede release voor op tweede labelnight!
Nieuws thumbnail: FenixFire Records stelt tweede release voor op tweede labelnight!

FenixFire Records is een nieuw platenlabel dat zich toelegt op het uitgeven van nieuw en onuitgegeven werk binnen de stijl 'New Beat'. Na een eerste release en party eind vorig jaar, organiseert FenixFire Records haar tweede labelnight op zondag 30 april. Die dag brengt het label meteen ook haar 2de release uit, Fashion Victims Volume 2 met tracks van kFactor, VV303, Ascended Man en Pakrac. Headliner op de party is de Duitse Beat Pirate aka Jens Lissat, naast een live-optreden van Shimanski Beats en New Beat sets van residents Aimé Le Chevalier en Double B.

 

New Beat, dé stijl van eigen bodem, is bekend geworden op het einde van de jaren 80, als een mixstijl in iconische discotheken zoals AB, Prestige, Boccaccio, LaRocca, Café D'Anvers, 55, Dixies,... en later op vinyl uitgebracht met groot wereldwijd succes. De voorbije jaren is er duidelijk een revival van deze oude stijl. De film TSOB heeft deze trend alleen maar bevestigd en nu duiken er overal parties op waarop ook dj’s en clubbers die te jong waren om 'het' te hebben meegemaakt hun gading vinden. Dat betekent dat er nu een nieuwe generatie is die vooral als eerbetoon op zoek gaat naar die oude parels. Dat betekent ook dat er muzikanten en producers terug muziek maken met kenmerken uit de New Beat. Nieuwe New Beat. Want NewBeat is terug, alsof het nooit helemaal weg was.

De eerste release van FenixFireRecords was dan ook een schot in de roos. Een machtige lijst van internationale DJ’s ( waaronder Richie Hawtin, Orde Meikle (Slam), Etapp Kyle, Matt Edwards (Radioslave), Maceo Plex, Angel Molina, ...)  hebben deze gereviewed en gaven Fashion Victims (Volume 1) een gemiddelde van 4 op 5 sterren!

 

Op Fashion Victims Volume 2 staan opnieuw 4 geweldige nummers van 4 geweldige artisten. De eerste track is van kFactor, een Braziliaan die zich op de Electric Body Music én de New Beat heeft geworpen. Met ‘Dementia’ brengt hij een erg aanstekelijk nummer, met zang en een stevige rhytme sectie. VV303 is dan weer een Diestse jonge man met een ruim muzikaal palmares. Met ‘Nipple Twister’ brengt hij een stevige Acid-track die menig dansvloer in vuur en vlam zal zetten. The Ascended Man is één van de pseudoniemen van Olivier Abbeloos. De roots van deze man gaan terug naar de beginjaren van de New Beat. Maar iedereen herinnert zich wellicht ook zijn hits met T99 en Quadrophonia. Pakrac brengt met ‘Washing the machine’ een echte house track in de stijl van de oude Chicago House Trax. En toch is dit rustiger nummer een ware floorfiller met haar leuke twist en acid-lijn.

Op de release party verwelkomen ze Shimanski Beats voor een live-gig. Deze artiest stond al op de eerste release en FenixFireRecords zal binnenkort een nieuwe EP uitbrengen met 4 andere nummers van hem. Wie dus reeds een glimp van zijn nieuw werk wil horen, moet aanwezig zijn op onze party! Naast residents Aimé Le Chevalier en Double B verwelkomen ze ook nog de Duitse Beat Pirate (aka Jens Lissat)! Deze internationale DJ zal speciaal voor FenixFireRecords een exclusieve New Wave en New Beat set komen draaien, met hints van andere klassiekers waar hij voor tekende. Jens Lissat is vooral gekend van de hit 'Energy Flows', maar ook van de formaties ‘Interactive’ en ‘Phenomania’. Jens Lissat is nog steeds actief als DJ en FenixFireRecords verwelkomt hem maar al te graag.

 

Het event vindt opnieuw plaats in de gewelfde kelder van Arena, een top-locatie met gratis parking voor de deur. Het aantal plaatsen is gelimiteerd dus wacht niet te lang met het kopen van tickets als je er bij wil zijn! De release is alvast inbegrepen in de prijs.

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier