Laatste 2 data van de 'The Sound of Belgium' club-tour in april!


Club news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Laatste 2 data van de 'The Sound of Belgium' club-tour in april!
Nieuws thumbnail: Laatste 2 data van de 'The Sound of Belgium' club-tour in april!

Aan het eind van de jaren ’80 werd België overspoeld door de New Beat, een razend populaire en bijna surrealistische, nieuwe vorm van dansmuziek.  Het onverwachte en vrij korte succes drukte een onuitwisbare stempel op een nieuwe generatie muzikanten en producers in binnen- en buitenland. Het verhaal werd nooit verteld tot ‘The Sound of Belgium’ verscheen. 

Een documentaire van Jozef Devillé die op zoek ging naar de spirit van een natie en de geschiedenis van België’s elektronische muziek en de mensen die erop dansten, schetst  of hoe een klein land in het hart van Europa een uniek geluid ontwikkelde en zich zo op de wereldkaart plaatste. De film kende een ongehoord succes en werd al in vele zalen vertoond en verschillende malen op de nationale zenders uitgezonden.

De beste manier om dit verhaal te blijven vertellen en te herbeleven is uiteraard op de dansvloer. Volg ‘The Sound of Belgium’ daarom nu op hun exclusieve en nooit geziene club tournée op 4 verschillende data en in 4 verschillende clubs.  De eerste twee edities in Balmoral en Forty Five waren alvast een schot in de roos met uitverkochte zalen en een uiterst uitbundige sfeer.

Op zaterdag 2 april strijkt ‘The Sound of Belgium’ neer in La Rocca, de langstlopende club van het land,  waar vanaf het prille begin tot maandagochtend werd gefeest alsof het leven er van af hing.  Met hier twee van de voortrekkers van zowel toen als nu: Marko de la Rocca en Eric Beysens aka Eric B die uitgebreid in de film aan bod komt met zijn extensieve kennis van die eerste Popcorn en New Beat muziek. Daarnaast ook voormailg resident Steve Cop die later ook in Fuse het mooie weer op de dansvloer maakte en TSOB resident Quincy.

De tour komt gepast op zijn eind op zaterdag, 16 april in de Boccacio dat mee aan de wieg van het genre stond en waar alle nieuwste producties werden uitgetest voor ze op het grote publiek werden losgelaten. Wie herinnert er zich nog de sets van Olivier Pieters, Phi Phi, Eric B, Phill Watts, Mario en Mike Thompson?  Voor wie die nog vers in het geheugen liggen, wordt dit de kans om het allemaal nog eens opnieuw live te beleven en voor de anderen dé gelegenheid om 20 jaar later nog eens deel uit te maken van dat buitengewone stukje Belgische muzikale geschiedenis.  In de ‘main room’ krijg je de hele vroeg sounds te horen gaande van pop corn over new beat naar de vroege trance en house klassiekers en zo pas werd beslist in de tweede zaal boven,  de club sounds van de jaren ‘90 te featuren met dj’s als Marko de la Rocca, Quincy en CP !

De enige, echte Belgische sound op legendarische locaties met de absolute hoofdrolspelers van toen, dat is ‘The Sound of Belgium’ tour!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.