OneRepublic @ Ancienne Belgique, Brussel 2013


Concert news
Gepost op door Stef Vermeulen

 

 

 

 
Live Nation  
   

ONEREPUBLIC

Dinsdag 4 maart 2014, 20u
Ancienne Belgique, Brussel
 
     
 
Als grote fans van onder anderen Peter Gabriel, U2 en Fiona Apple, richten Ryan Tedder en Zach Filkins in 2002 OneRepublic op. De mannen uit Colorado Springs kennen een instant succes en bouwen onmiddellijk een omvangrijke fanbase uit. Hun pagina wordt dan ook een enorme hype op MySpace. Dankzij het succes kan OneRepublic zich in 2006 als eerste rockgroep aansluiten bij Mosley Music Group van Timbaland. Onder dat label brengt de band een jaar later een eerste album ‘Dreaming Out Loud’ uit. Met “Apologize”, de eerste single van de debuutplaat, maken ze meteen brokken in de VS. Met meer dan 10.300 programmaties op de Amerikaanse radiozenders in de week van de release, breekt de song direct een eerste record. Timbaland neemt het nummer niet veel later onder handen en wanneer zijn remix op de markt komt, betekent dat de wereldwijde doorbraak voor OneRepublic. De Timbaland-versie behaalt een nummer 1 positie in maar liefst zestien landen en met meer dan 10 miljoen downloads slepen de groentjes uiteindelijk zelfs een Grammy Award nominatie in de wacht! Mede dankzij deze wereldhit, behaalt de eerste langspeler van de band een platina statuut in de States en een gouden bekroning in Canada en Australië.Met het tweede album breidt OneRepublic hun succes op de Europese markt uit. Ook Ierland, Zwitserland en Oostenrijk zwichten voor hun talent.
In de lente van dit jaar verscheen ‘Native’, een derde meesterwerk dat verwekt, geschreven en opgenomen werd tussen Parijs, Griekenland, Londen, New York, Seattle en Vancouver. Met de medewerking van enkele gerenommeerde producers, zoals Français Philippe Zdar (Phoenix, Depeche Mode), Jeff Bhasker (Kanye West, Jay-Z, Fun) en Benny Blanco (Maroon5, Rihanna), verfijnen de heren van OneRepublic hun energieke en hybridische muziek en voegen ze blues, folk, gospel en electro elementen toe. Dat leidt tot pareltjes als “Feel Again’, “If I Lose Myself” en “Counting Stars”. Volgend op de release verzorgt de Amerikaanse band een eerste Belgisch concert in een compleet uitverkocht Hof Ter Lo. Goed nieuws voor wie er toen niet kon bij zijn, want OneRepublic kondigt vandaag een tweede afspraak met ons land aan. Hun nieuwe Europese tour houdt op 4 maart 2014 halt in de Brusselse Ancienne Belgique. Tickets voor dat concert zijn beschikbaar vanaf donderdag 20 juni om 11u. 
Ticketverkoop
Start ticketverkoop:
Donderdag 20 juni 2013, 11u

Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 ofwww.abconcerts.be & via Proximus Go For Music:www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs
(excl. servicekosten): 
25 euro 

Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier