James Vincent McMorrow @ Koninklijk Circus, Brussel 2014


Concert news
Gepost op door Stef Vermeulen

 

 

   
Live Nation PERSBERICHT - COMMUNIQUE DE PRESSE - PRESS RELEASE
   
JAMES VINCENT MCMORROW
Zondag 12 oktober, 20u
Koninklijk Circus, Brussel
 
     
 

De uit Dublin afkomstige James Vincent McMorrow deed zich in 2010 voor het eerst opmerken met zijn prachtige debuutplaat, die hij opnam in een klein huisje bij de zee. De perfecte setting voor een dromerig album dat dobbert op zachte melodieën en de onnavolgbare stem van de Ierse zanger. Het succes is zodanig groot dat de jongeman het schopt van simpele luchthavenarbeider tot wereldwijd gerespecteerd muzikant.
 In zijn geboorteland wordt zelfs gesproken over een regelrechte triomftocht: dit eerste album hield er gedurende verscheidene weken de hoogste positie van de charts bezet, behaalde platina en sleepte een nominatie voor de Ierse Choice Awards in de wacht.
 Na dit oververdiende succes gaat James Vincent McMorrow terug op zoek naar rust. De singer-songwriter trekt zich terug in een Amerikaanse hoeve op de grens van Texas en Mexico om ‘Post Tropical’ op te nemen, een sfeervolle tweede plaat die ruikt naar het warme Amerikaanse woestijnzand en ons tien sterke songs presenteert. De teksten zijn even duister als poëtisch en worden naadloos begeleid door de kristalheldere stem van James, ergens tussen Justin Vernon en James Blake in. De akoestische gitaar vermengt zich met meer elektronische klanken, minimalistische percussie en synth-lijnen waarin fragmenten met koperblazers, piano en mandoline ingebed liggen. Het resultaat is wondermooi, waarvan alvast getuige de eerste single “Cavalier” – met bijbehorende hypnotiserende videoclip van Aoife Mcardle (Beck, Anna Calvi). Na een uitverkochte show afgelopen februari in de Botanique, keert James Vincent McMorrow naar ons land terug op 12 oktober, voor een betoverend concert in het Koninklijk Circus. De ticketverkoop begint op donderdag 8 mei vanaf 11u.
 
Dit concert is een coproductie Botanique/Live Nation


Ticketverkoop
Start ticketverkoop:
Donderdag 8 mei om 11u

Tickets via Het Koninklijk Circus : 02 218 20 15 of www.cirque-royal.org & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen
(incl. servicekosten):
27 euro (Beneden: ongenummerde zitplaatsen)
25 euro (Boven: ongenummerde zitplaatsen)

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier