David Guetta Listen 2016 Tour


Concert news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: David Guetta Listen 2016 Tour
Nieuws thumbnail: David Guetta Listen 2016 Tour

 

Voor de 11de editie van het event Legendz, deze keer feat. David Guetta, slaat de Luikse organisator de handen in elkaar met de Ethias Arena in Hasselt. De grote Limburgse evenementenhal zal op vrijdag 21 oktober onderdak bieden aan David Guetta, zowat de bekendste dj ter wereld, en diens indrukwekkende productie waarmee hij de wereld rondreist en clubs en concertzalen uit hun dak laat gaan.

De keuze voor de Ethias Arena is niet toevallig. David Guetta organiseerde nooit eerder een eigen optreden in Hasselt en bij uitbreiding in Vlaanderen en de zaal is één van de weinige locaties die een productie van een dergelijke omvang onderdak kan bieden. Met events als Sensation, I Love the 90’s, Regi in the Mix en vele andere heeft de zaal al ruimschoots haar kwaliteiten bewezen als ideale locatie voor dance-events. Dat Luik ook nog eens op een steenworp ligt is mooi meegenomen. Luik is niet alleen de thuisstad van Legendz, dat David Guetta in 2016 voor het eerst uitnodigde, maar ook een beetje van Guetta zelf, want zijn moeder is van “La Cité Ardente” (“De Vurige Stede”) afkomstig.

Grootste en bekendste dj ter wereld

Met de komst van David Guetta haalt de Ethias Arena een wereldster van formaat in huis. De ondertussen 48-jarige dj heeft een indrukwekkend palmares op zijn naam staan en mag gerust een voorbeeld en inspiratie worden genoemd voor een hele generatie dj’s en artiesten. Hij is dan ook een vaste gast in de Belgische hitlijsten en de meeste radiostations hebben hem in hun playlist staan.

Zijn hele carrière omschrijven is onbegonnen werk, maar toch stippen we graag enkele hoogtepunten aan. Zijn album ‘One Love’ uit 2009 werd 3 miljoen keer verkocht en leverde hem een Grammy Award op. Datzelfde jaar brak hij door bij het grote publiek met ‘I Gotta Feeling’ van The Black Eyed Peas, een hit die hij mee producete en die hij zelf ook verschillende keren remixte. Dat opende de deur voor samenwerkingen met artiesten als Rihanna, Kelly Rowland, Akon, Sia, Usher, Flo Rida en vele anderen. In 2011 werd hij Nr 1 DJ van de wereld in de DJ Mag Top 100. Sindsdien is hij blijven verrassen met een constante stroom aan aanstekelijke hits. Ook in België is de Franse dj mateloos populair. In de Ultratop prijkt hij met 36 hitnoteringen, waarvan er 19 de top 10 haalden en 9 doorstootten naar de top 5. Ook zijn albums gaan bij ons heel vlot over de toonbank.

Officiële EK 2016-song

Voor David Guetta is 2016 nu al een heel bijzonder jaar. Op vraag van de UEFA maakte hij het officiële lied ‘This One’s For You’ voor het EK van 2016. Op de aftrap die op 10 juni in het Stade de France op 10 juni, speelde hij een unieke dj-set die door miljoenen mensen wereldwijd live werd bekeken. Daarnaast blijft hij de wereld rondreizen en speelt hij op de grootste events en in de meest prestigieuze clubs.

Belgische fans konden David Guetta dit jaar alleen aan het werk zien tijdens het hopeloos uitverkochte Tomorrowland maar nu dus ook op 21 oktober in de Ethias Arena Hasselt. Een niet te missen kans!

Het optreden vangt aan om 21.00 uur en zal eindigen om 4.00 uur.
Kinderen tot 14 jaar moeten begeleid worden.


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Controle
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.