Evenementenverbod in Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal


Concert news
Gepost op door Yves Vermeulen
Nieuws afbeelding: Evenementenverbod in Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal
Nieuws thumbnail: Evenementenverbod in Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal

Op dinsdag werd er door de federale regering aangeraden om indoor evenementen met meer dan 1000 personen te verbieden in de maand maart.
De provincie gouverneurs werden over deze maatregelen op de hoogte gebracht en zullen dit vandaag bespreken met de burgemeesters van de gemeenten.

Antwerpen volgt advies

Antwerpse gouverneur Cathy Berx (CD&V) volgt het advies op en geeft een principieel verbod op alle grote evenementen in provincie Antwerpen. 
Indien een evenement toch kan aantoning dat er voldoende voorzorgsmaatregelen genomen zijn om verspreiding tegen te gaan, kan een uitzondering toegekend worden.

Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleisgroep, geeft aan dat zij niet aan deze criteria kunnen voldoen en verbieden daarom alle evenementen in Sportpaleis, Lotto Arena en Vorst Nationaal voor de komende twee weken. "Rampage" en "MNM back to the 90's en Nillies" zijn enkele van de geannuleerde events.
Voor de show van "Mamma Mia" in de Stadsschouwburg wordt bekeken of het aantal bezoekers tot een symbolische 999 personen kan verlaagd worden. Alle tickethouders worden gecontacteerd met meer informatie.
 
Ook in Brussel verbod
Hoewel Antwerpen nog in afwachtende positie zat, werd in Brussel reeds beslist om alle evenementen te verbieden. Zalen zoals Ancienne Belgique (AB) en het Koninklijk Circus moeten hierdoor alle evenementen van meer dan 1000 personen annuleren.
 
AB gaf reeds aan dat evenementen in hun kleinere zalen gewoon doorgaan. Voor de grotere zalen gaan ze op zoek naar oplossingen in samenspraak met de artiesten en organisaties.
De vooruit in Gent heeft de capaciteit van hun zaal, waar normaal 1.100 bezoekers terecht kunnen, verlaagd naar "slechts" 950 personen.
 
Financiele Ramp voor de evenementen sector
Hans Machiels (DJ Murdock) organisator van Rampage, dat dit weekend zou plaatsvinden in het Sportpaleis, liet eerder al weten dat de annulatie van hun event een financiële ramp zou betekenen en de toekomst in drang zou brengen. Bart de Wever (NVA) gaf al aan dat bij zo'n richtlijn er een schadefonds opgericht zou moeten worden om een economisch bloedbad in de sector te vermijden.
 
 
 

Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.