Ryan adams @ Koningin Elisabethzaal 02-05-2012


Concert news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: Ryan adams @ Koningin Elisabethzaal 02-05-2012
Nieuws thumbnail: Ryan adams @ Koningin Elisabethzaal 02-05-2012

 

 

Afgelopen november vierde Ryan Adams nog zijn verjaardag in het Koninklijk Circus van Brussel met een concert dat vriend en vijand verbaasde in schoonheid en onvoorspelbaarheid. Een concert met een  duidelijke boodschap: Ryan Adams is helemaal herboren. 
Ryan Adams, geboren en getogen in Jacksonville (North Carolina) laat de school al snel voor wat het is om zich volledig te kunnen concentreren op de grote passie in zijn leven: muziek, meer bepaald country rock. Zijn grote voorbeeld is Graham Parsons. Tien jaar lang speelt Ryan in allerhande groepen. Met Whiskeytown weet hij de aandacht van de critici te winnen. Ryan’s solodebuut 'Heartbreaker' verschijnt in 2000. Emmylou Harris en Gillian Welch hebben beiden een opgemerkte gastrol. Tussen 2001 en 2004 volgen nog albums waaronder het briljante ‘Gold’. Ryan Adams ontvangt meerdere Grammy Award nominaties voor zijn werk en mag zich meten met de groten der aarde zoals Springsteen en Tom Waits. In 2005 laat hij twee albums, beiden van topniveau, op de wereld los. Op ‘Cold Roses’ en ‘Jacksonville City Nights’ wordt hij voor het eerst begeleid door zijn nieuwe groep The Cardinals. Ze toeren en werken intensief samen tot januari 2009. The Cardinals worden opgedoekt, Ryan Adams neemt een rustpauze. Die is nu helemaal voorbij.  Zijn nieuwe solo-album ‘Ashes & Fire’ kwam uit in oktober 2011. Ryan Adams levert een sobere, ingetogen plaat waarmee hij weer het niveau haalt van zijn beste werk. Opgemerkte gaste op het album is Norah Jones. Ondertussen mag Ryan Adams zich gerust één van de meest productieve artiesten van zijn generatie noemen.  Sinds zijn bejubelde debuut ‘Heartbreaker’ in 2000 bracht hij immers al dertien studioalbums uit. 
Nu krijgen we Ryan Adams ook te zien in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal op 2 mei.   ‘Ryan Adams heeft de naam een wispelturig kereltje te zijn, maar tijdens zijn twee uur durende, ronduit magische soloconcert in Brussel maakte hij een herboren indruk. Geen grillen of oeverloze jams dit keer, maar een afgewogen, akoestische set waarin de parels voor het grijpen lagen. Ryan Adams mag zich stilaan tot de Hele Groten rekenen.’, schrijft Focus Knack daags na het voorbije concert in het Koninklijk Circus. Do we need to say more? Tickets voor het concert zijn te koop vanaf vrijdag 20 januari om 11u.

 
 

Ticketverkoop

 
 

Start ticketverkoop:
Vrijdag 20 januari om 11u

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen
(excl. servicekosten):
34 euro - 32 euro - 28 euro - 24 euro

 
 


*0.5euro/min, incl btw

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier