FAZ - festival aan zee


Festival news
Gepost op door Stef Vermeulen

 

 

 

Gorki met jubileumtour, Preuteleute, Piepkes, Blunt en Id!ots op FAZ!

De affiche van FAZ krijgt meer en meer vorm. We maakten o.a. Milk Inc., Kraantje Pappie, Customs, Marble Sounds, Squarelectric, Les Truttes, Paulien Mathues, Cookies & Cream en DJ Dirk Stoops al bekend en nu vullen we de lijst verder aan! Festival aan Zee 26 & 27 april in De Panne.

25JAARGORKI-s

Gorki 25 jaar ‘jubileumtour’
In het gezegende jaar 1989 vonden Luc De Vos, Wout De Schutter en Geert Bonne elkaar. Amper een jaar later namen ze -bij gebrek aan een echte hobby of een goed lief- deel aan een muziekwedstrijd, genaamd Humo's Rock Rally. Zonder steun van ouders of suikertantes speelden ze op hun aftandse instrumenten alsof hun leven ervan afhing. Ze behaalden brons en vonden onderdak bij Virgin.

Ondertussen zijn de mannen van Gorki al 25 jaar bezig en organiseert de band een zegetocht doorheen de Lage Landen. Deze zomer zullen band en publiek hun geloften hernieuwen maar ze starten met FAZ als eerste festival!

Voor deze jubileumtour wordt niets aan het toeval overgelaten. Op nieuwjaarsdag bezorgde de manager de vijf groepsleden een exemplaar van de dubbel-cd "Anja loves Ninja - 35 singles en een b-kant" en gaf hen de opdracht om die 36 nummers -en een nog te schrijven knaller- in een concert van 75 minuten samen te ballen. Kom naar FAZ en geniet van 25 jaar Gorki!

Preuteleute 
Wie deze band al heeft gezien, wil ze zeker opnieuw zien. Wie deze band absoluut niet kent, wel dan is de enige optie afzakken naar Festival aan Zee! De mannen van Preuteleute houden ervan om het publiek te confronteren met niet-tot-de verbeelding – sprekende kostuums en schunnige tot vulgaire sketches en songs te zingen. Enige voorbereiding voor dit concert is dus niet slecht!

Fans van ‘Eigen-Kweek’ zullen kennismaken met Sebastien Dewaele of ‘de Steven’ van Eigen Kweek. Sebastien “Alain” zorgt voor zang en gitaar. Daarnaast zorgt Tom Vanrijckegem “ook Alain” voor toesten en zang.

PL4

Piepkes 
Vanuit ons motto ‘de jeugd heeft ook recht op een sterk artistiek aanbod’ hebben we de Piepkes uitgenodigd op FAZ. Wij horen u al denken, wie zijn de Piepkes? Wel dat zijn niemand minder dan Frederik Sioen, Roland Van Campenhout en Pieter-Jan De Smet! Gewapend met Nederlandstalige liedjes uit eigen knapzak en een mond vol hart bezingen zij de wereld vanuit hun kinderlijke verbeelding. Eerst en vooral omdat ze dat graag doen, niks is zo uitdagend als een fijn lied voor kinderen maken, maar evengoed omdat er nog zoveel liedjes niet zijn geschreven. En omdat ouders ook maar mensen zijn zingen de Piepkes hun liedjes ook voor hen!

Piepkes

Blunt
Belgische folkrock zonder houdbaarheidsdatum! Blunt (°2001) staat al meer dan 10 jaar onafgebroken op verschillende podia in binnen – en buitenland. Ondermeer Festival Dranouter, Skägen Festival (Denemarken), Mediaval Festival Selb (Duitsland) en concerten in Ierland, Frankrijk en Nederland stonden op het programma van deze West-Vlaamse band. Nu komen ze naar ons buitenpodium op Festival aan Zee!

Id!ots
Neem twee anciens van UGLY PAPAS voeg daar een frisse Duracell Power-drummer en een jonge virtuoze gitaargod aan toe en je krijgt: ID!OTS. Kennis en kunde resulteerden in een eigen sound die ze al enkele maanden op hun Franse Noorderburen konden uittesten, met succes! Nu de rest van de wereld nog. November 2013 trokken ID!OTS zich gedurende een 10-tal dagen terug in de Hoge Venen(Gam-studio) om er hun eerste full-album op te nemen. WMR-records kwam en zag dat het goed was. Release van hun eerste vinyl wordt verwacht op Recordstore Day april 2014.

Hun sound is doorspekt met invloeden van meer dan 50 jaar rock’n roll, aanstekelijk, bijwijlen loeihard om dan weer om te slaan in verfijnde melodieuze songs die recht naar de keel grijpen. Slik!
Ontdek Id!ots op FAZ met hun debuutplaat!

 

WWW.FESTIVALAANZEE.BE

Festival aan Zee 26 & 27 april 
op het strand van De Panne
logofacebook

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier