3de editie van Cirque Magique


Festival news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: 3de editie van Cirque Magique
Nieuws thumbnail: 3de editie van Cirque Magique

De derde editie van Cirque Magique staat ongeduldig te trappelen in de startblokken en is klaar om het publiek opnieuw een magische ervaring voor te schotelen. Naast de overweldigende line-up met meer dan 57 nationale en internationale zwaargewichten aangevuld met lokale talenten, is het nu tijd om ons licht te werpen op de prachtige decors, de uitwerking van het circus thema en de unieke beleving van het festival. Zet je schrap voor een wervelwind aan visuele hoogstandjes, succulente bites, magistrale circus acts, knotsgekke kinderanimatie en het neusje van de zalm als het gaat over hedendaagse elektronische muziekprogrammatie.

Cirque Magique weet als geen ander het publiek te betoveren. Wie de terreinen van het festival nog niet betreden heeft, kan zich verwachten aan een magnifieke circus-ervaring. Kom binnen in een wereld waar alles mogelijk is en waar magie de realiteit overstijgt.

Dit jaar wordt het publiek uitgenodigd om – onder het tot het verbeelding sprekende motto ‘Together In Orbit’ – het festival op een unieke manier te ontdekken. Als in een hemellichaam dat zich in een cirkelvormige baan rond een entiteit beweegt, zo ook wordt de opstelling en inplanting van het festival terrein vorm gegeven. Cirque Magique zet de bezoeker aan om het festival op een actieve en vooral interactieve manier te beleven.

Dit idee vertaalt zich onder andere in de opstelling en invulling van de 4 stages: stage hosts worden dit jaar aan de kant geschoven om muzikale acts niet onder één vaste – statische – noemer te plaatsen en het publiek zo plezier te laten beleven aan onverwachte muzikale verrassingen. Geniet van wat de mysterieuze Imaginarium te bieden heeft, ontdek wat de theatrale Circodrome in petto heeft, hoe de romantische Luna Volante de stoutste dromen overstijgt en hoe de Arcadia het camping terrein in lichterlaaie zal zetten. De decoratie en aankleding van de stages is opnieuw in handen van het uit Kaapstad (Zuid-Afrika) afkomstige collectief Artescape. Zij zullen in samenwerking met Hexa Structures, Opsys Deco, Gipsy Deluxe en Papaya Project opnieuw visuele pareltjes neerzetten en de feeërieke droomwereld creëren waar Cirque Magique zo voor gekend staat.

Naar goede gewoonte voorziet het festival ook weer in talloze weergaloze circus acts. Laat je meeslepen door de acrobaten, vuurspuwers en steltlopers in prachtige kostuums, tot in de puntjes verzorgd door het alom geprezen Circodans. In navolging van de ‘Together In Orbit’-filosofie, zullen de circus acts dit jaar niet op één vaste plaats uitgevoerd worden. Zij verspreiden zich over het gehele terrein en bewegen zich ‘in orbit’ mee met de festival flow. Nieuw dit jaar is dat circus acts ook op de verschillende stages zullen plaatsvinden, het publiek kan bijgevolg op elk hoekje van het terrein verrast en getriggerd worden. Zoals steeds zal het publiek niet meer enkel de rol van toeschouwer toebedeeld krijgen. Zij hebben namelijk zelf ook invloed op de beleving en de activiteiten die het festival aanbiedt: zo kunnen zij zélf deelnemen aan acts, meewerken aan workshops en hun eigen stempel drukken. Cirque Magique zet hoog in op interactie, het is een festival ‘from the people, for the people’.

Net zoals vorig jaar zal Cirque Magique werken met een cashless betaalsysteem. Geen gefriemel meer in de zoektocht naar verloren muntjes, hoera! Je kan zowel vooraf als ter plaatse een bedrag uploaden op je festivalbandje en daar overal mee betalen. Blijft er na het festival nog een bedrag over, dan stort de organisatie dat na het festival terug. Makkelijk, veilig, eerlijk en efficiënt! Nog meer goed nieuws, trouwens: Cirque Magique wil zich graag inzetten voor dagbezoekers die met de fiets komen. Zo wordt er voorzien in een bewaakte fietsenstalling en zullen er mogelijke fietsroutes naar het festivalterrein gecommuniceerd worden via alle kanalen.

Catering wordt evenzeer één groot feest voor de zintuigen! Zoals steeds, brengt Cirque Magique alleen maar de meest kwalitatieve producten tot bij de festivalbezoeker. Fast food wordt bewust achterwege gelaten, lekkerbekken kunnen terecht in het mini Food Truck Festival dat deel zal uitmaken van het terrein, waar heerlijke authentieke en artisanale  gerechten naar hartenlust te vinden zijn.

In deze magische setting wordt uiteraard opnieuw een plekje voorzien voor de allerkleinsten: op zondag kunnen kids van 5 tot 12 jaar zich tussen 12:00 en 18:00 uitleven in een speciaal voor hen ontworpen area: Kids Magique. Dit is een gratis evenement waar kinderen op een educatieve en speelse manier deverzorgdwereld van het circus kunnen ontdekken door middel van knotsgekke animatie, coole workshops en adembenemende acts, eveneens verzorgd door Circodans.

Op muzikaal vlak kiest Cirque Magique steeds de weg van de underground, en dat is ook dit jaar niet anders. Met zorg en aandacht werd een vooruitstrevend programma samengesteld dat het allerbeste uit de elektronische muziek scene vertegenwoordigt en niet alleen kenners en muziekfreaks maar ook circus-liefhebbers en feel-good enthousiastelingen bij elkaar wil scharen. Die verscheidenheid wordt treffend weerspiegeld in de line-up: zo wist Cirque Magique dit jaar maar liefst 17 internationale kleppers te strikken op de indrukwekkende line-up, gaande van stevige house, hypnotiserende techno en onversneden retro classics. Artiesten als Adriatique, Stephan Bodzin, Monika Kruse, Matthew Dear, Andhim en Damian Lazarus trekken de volledige wereld rond met hun fenomenale beats en zullen de Ledegemse weide op zijn grondvesten laten daveren. Naast dit internationale geweld, biedt Cirque Magique ook altijd de kans aan talent van eigen bodem om hun kunsten te vertonen. Zo wordt heel wat (ontluikend) lokaal talent zoals Pilose, Adrian, Koodoo & Lamaz, en Ode Maen & Massaar naadloos aaneen gerijgd met nationale klasbakken. Denk maar aan Charlotte de Witte, die zich in een enkele jaren tijd tot dé techno referentie van ons land opwerkte, of levende dance-legendes als Mike P.U.S.H, Yves Deruyter en DJ Ghost. (De volledige line-up is nog eens onderaan terug te vinden)

Cirque Magique nodigt iedereen uit om deel uit te maken van dit unieke event. Stap binnen in de wereld van acrobaten, steltlopers en vuurspuwers en laat je meevoeren door schitterende decors en fabelachtige kostuums. Cirque Magique is een plek waar de dagelijkse sleur voor even vergeten kan worden, en waar iedereen samen kan deelnemen aan een onvergetelijk muzikaal avontuur dat lichaam en geest in absolute vervoering brengt. Cirque Magique: be the magic!

Vrijdag 4 augustus 2017:

 

Arcadia: Camping pre-party

Deejames – Jaydee – Joyhauser – Ode Maen & Massaer – Sheridan – Simon & Masian

Zaterdag 5 augustus 2017

 Imaginarium:
Adrian – Dimitri Andreas – Djebali – Mainro B2B Péo Watson – Matthew Dear – Nukov & Yelmet – Stephan Bodzin – wAFF

Luna Volante: 
Alain Faber & Mike Thompson – Alexander Koning – Bolle – Dimi Cooman – DJ Ghost – Frank Biazzi – Franky Jones – Jan Van Biesen – Philippe Traikos – Steve Cop – Youri Parker – Yves Deruyter – Zolex – Zzino

Circodrome:
Charlotte de Witte – Johannes Heil – Perc & Truss – Pilose – Rebekah – Spacid – Speedy J

Arcadia:
Agugio – Yeti

Zondag 6 augustus 2017

Imaginarium:
Winner DJ Contest – Adriatique – Agents of Time – Andhim – Damian Lazarus – Nico Morano  - Tofke

Luna Volante:
Clerkie – De Sluwe Vos – Koodoo & Lamaz – Monika Kruse – Pig & Dan – Super Flu

Circodrome:

Cp – Dj George’s – Laurent Top – M.I.K.E./Push – Marko de La Rocca – Michael Forzza – Mr. Sam – Olivier Pieters – Phi Phi - Quincy

 

Arcadia:
Lebawski B2B Nelson

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier