Tomorrowland 2012: uitverkocht op recordtempo!


Festival news
Gepost op door Yves Vermeulen
Nieuws afbeelding: Tomorrowland 2012: uitverkocht op recordtempo!
Nieuws thumbnail: Tomorrowland 2012: uitverkocht op recordtempo!

Boom – Deze ochtend om 11 uur startte de wereldwijde ticketverkoop van werelds populairste muziekfestival Tomorrowland. In slechts 1 seconde werden de 100.000 nog beschikbare tickets verkocht, om 11u32 werden alle transacties verwerkt voor combi tickets, om 12u02 voor alle andere tickets. De 80.000 tickets exclusief voorbehouden voor Belgen waren al uitverkocht op 24 maart. De website van Tomorrowland viel na de start van de ticketverkoop verschillende malen uit, toen er een nooit gezien aantal bezoekers tegelijkertijd inlogden op www.tomorrowland.be. Dankzij een goede samenwerking met het ticketingbedrijf Paylogic verliep de verkoop zelf zeer vlot. 

 

Record-uitverkoop

Nooit eerder verkocht een Belgisch festival zo snel uit als Tomorrowland. Op enkele seconden gingen alle beschikbare tickets de deur uit. Tickets konden enkel online aangekocht worden.  De homepage van Tomorrowland crashte snel na 11h, maar de ticketwebsite hielt stand zodat alle tickets heel snel de deuren uitwaren en vlot konden verwerkt worden.  De eerste statistieken van de hosting partner zijn enorm en laten zien dat om 11uur wereldwijd ongeveer 2 miljoen mensen klaar zaten om een ticket te bemachtigen, wat resulteerde in enorme piek van meer dan 100 miljoen clicks in enkele seconden, wat een crash veroorzaakte.

 

Enkele cijfers:

Percentage Belgen in totaal op het festival= +-60%

Travel packages in samen werking met SN = 2000

Totaal aantal beschikbare tickets = 180.000

Unieke bezoekers op piekmoment start voorverkoop =  +-2miljoen bezoekers

Geschat aantal hits tijdens piekmoment Tomorrowland.be = +-100 miljoen

 

Magie

De achtste editie van Tomorrowland zal onvergetelijk worden. Naar gewoonte zal de bezoeker worden ondergedompeld in een ongekende magische fantasiewereld. Drie dagen lang, van 27 tot 29 juli worden de bezoekers verwend en in de watten gelegd. Een  sprookjesachtig totaaldecor, een gigantische dansvallei, sterrenchefs, gezellige rustzones, verse cocktails, spectaculaire acts, water & bruggetjes, spetterend vuurwerk, de mooiste podia en de beste dj’s ter wereld zorgen vol betovering en een ongekende beleving. Met man en macht wordt er getekend, ontworpen en uiteindelijk gebouwd om De Schorre te transformeren tot een surrealistisch festival waar 180.000 jongeren  het mooiste festivalweekend van de zomer zullen beleven.


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.