Pollerwiesen Opening


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Pollerwiesen Opening
Nieuws thumbnail: Pollerwiesen Opening

De start van het PollerWiesen zomer seizoen voor 2016 is gepland op zondag 17 april in het Jugendpark te Keulen. In geval van slecht weer wordt het event verplaatst naar devolgende data: 24 april, 1 mei of 5 mei.

 

 

De Pollerwiesen crew viert nu al meer dan 20 jaar hun jaarlijkse open air parties. Meer recent werden daar ook winter cruises aan toe gevoegd waarvan de laatste in januari een emotionele rit werd en een muzikaal voorsmaakje van wat de zomer op programmatie gebied zal inhouden. De opening van het Pollerwiesen seizoen is een open air event van het hoogste niveau en verkocht vorig jaar op voorhand uit.

 

Zoals de fans weten, wordt twee dagen voor aanvang van het event beslist of het al dan niet zal doorgaan op de vooropgestelde datum. Die beslissing hangt volledig af van de weersvoorspelling. Het Pollerwiesen team heeft vier alternatieve data voorzien zodat het feest in elk geval kan doorgaan in de zon. Net voor het begin van de lente, kunnen ze nu de artiesten aankondigen die voor de opening van Pollerwiesen op 17 april staan ingepland.

 

De opening wordt dit jaar aangevoerd door een drievuldigheid aan headliners die alle drie zeker zullen spelen op de vier mogelijke data: Ben Klock, Butch en Mind Against zijn de drie vaste waarden. En alsof deze er nog niet staan op zichzelf, worden daar op bepaalde data ook nog de techno zwaargewichten Len Faki en Sam Paganini aan toegevoegd. De PollerWiesen crew is bovendien verheugd te melden dat er op iedere datum een party crew of label uit Keulen hun volle support aan de party zullen geven: Rheinrhythmik, Ohne Vorspiel, LIKE Records en 200 Records zijn er ook maar wat graag bij op de PollerWiesen Opening.

 

Wat een geluk dat Ben Klock zijn job als grafisch ontwerper opgaf en resident werd van Berlijns befaamde techno club Berghain. Met zijn label Ostgut werd hij een grote ster en hij zal die sound brengen waarvoor hij gekend staat en waarmee hij week in week uit het techno landschap opnieuw vormt mee geeft. Daarnaast ook Butch, resident van die andere bekende Berlijnse club Watergate. Hij vervaagt constant de grenzen tussen muziek voor lichaam en geest en wordt algemeen beschouwd als één van de hardwerkendste artiesten in de scene. Wat hij ook uitbrengt, het is steeds van het hoogste niveau.  Tot slot vervolledigen Alessandro en Federico Fognini de drievuldigheid. Deze Italiaanse jongens van Mind Against draaien over de hele wereld, van Noord tot Zuid-Amerika, van Europa tot Azië. Met hun gecombineerde ervaring in IDM, house en techno zullen deze heren doorheen iedereens dans-reserves breken.

 

Het Berghain gevoel zal ook ondersteund worden door de in Berlijn gebaseerde producer en label-eigenaar Len Faki. Internationeel boegbeeld wiens tracks gedraaid worden in alle populairste clubs ter wereld. Zijn sound reflecteert zijn passie voor muziek, hij draait dan ook niet voor de crowd maar met het publiek. Hij treedt aan op de eerste datum van 17 april.

Sam Paganini zorgt dan weer voor een internationale toets. Hij is de eerste Italiaan die tracks mocht uitbrengen op zowel Plus8, Cocoon als Drumcode. Sinds 2013 staat hij regelmatig aan het hoofd van de Beatport Techno Charts en groeide zo uit tot één van de schitterendste sterren aan het techno firmament. Zijn sound wordt het best omschreven als “Sexy Groovy Dark Techno” en zorgt er steevast voor dat iedereeens armen de lucht invliegen. Hij staat gepland op 24 april en 5 mei.

 

Deze mooie dj-lijst wordt aangevuld met de lokale scene waarbij telkens één party crew/ label uit Keulen de line-up van de Opening vervolledigt. Rheinrhythmik, Ohne Vorspiel, LIKE Records en 200 Records zullen aantonen dat ook Keulen weet hoe het moet feesten.

 

In devolgende weken volgen nog enkele namen van dj’s en live acts die de line-up van dit jaar zullen vervoegen. Maar de echte fans weten nu al: wie er ook op de line-up komt of op welke dag de opening ook plaatsvindt  - het wordt zowiezo een super feest!

 

Het PollerWiesen team beantwoordt alle meestgestelde vragen op www.pollerwiesen.org/faq. Op de site vind je ook alle praktische info.


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.