Weer veel live-werk op Retro Acid


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Weer veel live-werk op Retro Acid
Nieuws thumbnail: Weer veel live-werk op Retro Acid

Retro Acid, België’s langstlopende en nog steeds meest vooraanstaande acid event,  blijft trouw aan de enige, echte acid sounds van toen en nu. Retro Acid zal opnieuw ode brengen aan de underground geluiden van de bekende Roland 303. Doorheen de jaren zijn ze doorheen acid house over acid techno tot acid core gereisd. Voor deze editie kiezen ze resoluut voor de zwaardere acid genres. De zure ingrediënten van deze avond zijn -  in goede traditie – heel veel live-actie en leidinggevende dj’s uit het genre. Alle artiesten hebben een uitgebreide kennis van alles wat met acid te maken heeft en ze weten die expertise perfect over te brengen naar de dansvloer.

 

Ferenc van der Sluijs is een rusteloze muziek fetishist, gekend voor zijn interdimentionaal arsenaal aan verschillende projecten en geluiden. Eén van die projecten is Beverly Hills 808303, waarmee hij in mensen’s trommelvliezen bijt door middel van acid, aangedreven door de iconische geluiden van de Roland TR-808 en de TB-303. Hij doet dit eigenlijk al sinds 1994 op labels als Acid Planet, Drop Bass Network en zijn eigen Viewlexx, maar altijd op een trage en heel selectieve basis. Als je dacht dat hij gestopt was, zouden we je het zelfs kunnen vergeven maar het geprezen Beverly Hills 808303 project is iets dat niet te stoppen valt. En het serveert nog altijd is elektronische sounds die je hersenen doen stomen en nieuw leven in het acid genre blazen.

 

2Junxion staat voor het beste in de scene, of het nu gaat over acid, techno of experimentele electro. Ze doen bijna uitsluitend semi-live performances. Een 2Junxion set is veelzijdig en niet te vergelijken met andere. Ze zijn gekend voor hun deskundigheid en een uniek alsook zeer energiek geluid. Toen ze hun gelijkaardige smaak in muziek en technologie ontdekten werden ze een team en de synergie tussen hen twee begon te werken. Ze zijn gespecialiseerd in lange sets en meesters in acid en techno. Ze begonnen hun carrière beiden in de jaren ’90. Vinyl Junk specialiseerde zich in hardcore, terwijl SynnyS een master haalde in techno. Ze bleven allebei steeds trouw aan hun ware liefde: ACID!

 

Frixion Fanatic's tracks op Ob.scur featuren buitengewoon complexe warp-speed 303 sequences over rigide, mechanische maar toch tribal drum machine programma’s. De acid lijnen grijpen in op spiralen van melancholische harmonieën die de geest in fractale vortexen doen draaien. Ectoplasmische ambient drones zweven in de achtergrond en creëren intense emotionele en buitenaardse resonanties.

 

Hypnoise Theory is één van de meest belovende jonge taleten op de line-up. Hij is één van die gasten die zich kapot werkt in zijn studio om een hoog niveau te bereiken en nu is hij klaar om ons te tonen wat hij kan. Hij zal ons zijn eigen acidcore-tekno stijl brengen. Check zijn Soundcloud en je zal ons oordeel beamen. Hier zal hij een team vormen met Drinko. Zijn stijl is rauw, hard en straight to the point. Hij draait een breed gamma aan tempo’s en de spanning opdrijven zonder zich te laten beperken door de grenzen van bepaalde stijlen is wat hij het liefst doet. Verwacht je dan ook aan 140 tot 170+ acidcore en hardtechno. Hij is ook gekend als de oprichter van Wir Tanzen, Zun Inn en Tcno Time.


Onze resident Spacid is één van de eerste acid pioniers in België. De eerste keer dat hij voor een publiek aantrad, dateert van 1990. Vier jaar later richtte hij Funky Green Aliens op, een party organisatie en  bookingsagentschap dat zich vooral toespitste op het promoten van grensverleggende muziek en kunst. De eraan gelinkte parties, meestal illegale feesten, waren een groot succes en zijn tot op vandaag representatief voor de basis van zijn carrière. Op Retro Acid gaat hij steeds terug naar die echte roots die hun oorsprong vinden in de 303!

 

Schakel dus maar om naar een complete acid modus en maak je klaar om de nacht weg te raven op deze ‘freaking en bleeping’ line-up.

 

 


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren Registreer je jezelf liever niet via Facebook? Klik hier