"Beats of Love" & "Electro is not dead" present WOOP WOOP


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: "Beats of Love" & "Electro is not dead" present WOOP WOOP
Nieuws thumbnail: "Beats of Love" & "Electro is not dead" present WOOP WOOP

Wie herinnert zich nog hoe Etienne De Crécy in 2010 van de ‘8 Years Culture Club’ party in het ICC een rebelse rave maakte? Of hoe de Crookers in 2008 de Gentse Make Up Club in een compleet gekkenhuis veranderden? Of hoe Proxy het publiek hysterisch uit zij n dak liet gaan op I Love Techno in 2009?

 

Dat waren gouden tijden …

 

En nu .. zijn ze hier terug ... Fantastisch nieuws voor al wie met nostalgie terugdenkt aan de hoogdagen uit de jaren 2000, toen raven leven was en electro de dansvloeren begeesterde. 9 december wordt de dag waarop de aarde even zal stilstaan en snoeiharde electro beats zullen herrijzen. Met een line-up vol hoogstaande, internationale sterren in de vorm van ETIENNE DE CRÉCY, CROOKERS en PROXY en een top locatie aangezien we neerstrijken in de ESKIMOFABRIEK – is de rechte lijn naar wat ongetwijfeld één van de smerigste parties van het jaar zal worden, ingezet.  

 

We beginnen met een grote meneer die er gedurende de jaren ’90 mee voor zorgde dat de Franse hoofdstad zijn opmars als één van ‘s werelds toonaangevende dance en electro centra kon inzetten: ETIENNE DE CRÉCY. Er zijn maar weinig Franse producers zo invloedrijk geweest als de Crézy en dit al meer dan 20 jaar met als hoogtepunten de jaren 2004 tot 2010. Hij kon zijn talent de vrije loop laten onder verschillende monnikkers als Motor Bass en Super Discount. Hij werkte nauw samen met Franse new wave eerbetoners als Air, Alex Gopher en Philippe Zdar. Alleen al het idee dat we hem op 9 december bij ons over de vloer hebben, bezorgt ons al kippevel.

 

Verder zullen ook de electro priesters CROOKERS er bij zijn. Dit Italiaanse producers duo, aka Francesco "Phra" Barbaglia en Andrea "Bot" Fratangelo, werd in 2003 gevormd. Hun grote doorbraak kwam er in 2009 toen ze samenwerkten met de U.S. rapper Kid Cudi en de U.K. nummer twee hit "Day n' Nite” voortbrachten. In 2011 verliet Bot de groep om een solo carrière uit te bouwen en zette Phra de Crookers naam alleen verder. Zijn remix credits reiken van de Chemical Bros tot Kid Cudi. Crookers hielpen zonder twijfel mee aan het vormen van een hele generatie clubbers.

 

Een high energy electro rave zou nooit dezelfde zijn zonder de Russische producer PROXY. Hij maakte naam als nogal een mysterieuze meester. Zijn bijzonder begeesterende sound betoverde al dansvloeren over de hele wereld. Zonder de hedendaagsheid van zijn producties te verminderen, weet hij ook de ruwe sounds die ooit de bass scene vorm gaven een plaats te geven. Hij werkte al met The Prodigy, Marilyn Manson, Moby, Peaches, Tiga, Boys Noize en vele anderen. Op zijn muziek ga je steevast uit je dak, ook al kan je niet meteen verklaren waarom.

 

Voeg hier nog aan toe: Gent’s bekendste electro duo en ex-Culture Club residents GHENT BANGERS, de kletterende sounds van ervaren electro-ravers WHO ARE WE, de suizende electro smashers van BIGGY & SMALLS en de psyched up razor beats van U.M.S.,  en je weet dat je je aan een reunie mag verwachten die met stip in het boek van Memorable Party Stories aangevinkt zal worden.

 

So buckle up, because things will get messy and things will get trashy. The floor is our battlefield, sound is our weapon. Let’s gather, let’s rave, because electro is not dead.

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.