KozzMozz - Zaterdag, 17 December @ Vooruit Ghent


Party news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: KozzMozz - Zaterdag, 17 December @ Vooruit Ghent
Nieuws thumbnail: KozzMozz - Zaterdag, 17 December @ Vooruit Ghent

 

 

Maes presenteert

 

Kozzmozz  

 

Zaterdag, 17  december 2011

 

@ Concertzaal  :   Vooruit, Gent

 

 

Line up :

 

 

Robert Hood (M Plant, Duet Rec, Detroit)

 

Mark Broom (Beardman, Blueprint Rec, London)

 

Shed live (OstGut Ton, Soloaction Rec, Berlin)

 

Kr!z (Kozzmozz, Token Rec, BXL)

 

Spacid (Kozzmozz, Retro Acid, Gent)

 

 

Tickets :     Voorverkoop  :  14,00 €  ;   Kassa : 17,00 €

 

Voorverkoop:     

 

Vooruit  &   Alle Free Record Shops

 

Online  : www.kozzmozz.com/presale/kozzmozz

 

 

Uren  :  van 23u. tot 6u.

 

Meer  info:   www.kozzmozz.com

                 www.facebook.com/kozzmozz

 

 

                    

Concept :

 

 

Na de uitermate fantastische verjaardag van Kozzmozz’ 16de jaar in techno ruimte-reizen, zijn we zeer fier u onze nieuwste editie voor te stellen met opnieuw verschillende internationale namen die allen schitterende sterren aan het techno firmament zijn.

 

Robert Hood heeft alvast weinig introductie nodig. Hij is één van de oprichters van de legendarische groep Underground Resistance die hij als 'Minister Of Information' runde met 'Mad' Mike Banks & Jeff Mills. Zijn innovatieve werken op Jeff Mill's Axis en eigen M-Plant imprint bereidden het techno landschap voor op de golf van ver doorgedreven minimalisme op de dansvloer dat tijdens het einde van de jaren ’90 het genre bepaaldde. Robert Hood maakt Detroit techno met de nadruk op ‘soul’ en experimentatie in plaats van ‘flash’ en populariteit. Hij is niet alleen te vinden op Jeff Mills’ Axis label maar ook op Metroplex, Patrick Pulsingers 'Cheap' label, Peacefrog, en meer recent Music Man. Daarnaast runt hij ook zijn eigen M-Plant imprint, waarop het merendeel van zijn solo produkties werd gereleased. Hij bracht slechts twee mix-compilaties uit, één voor het Franse label Logistic en één voor de Londonse superclub 'Fabric'.

 

Voor Mark Broom begon het allemaal in de zomer van ’89, toen hij – beïnvloed door het Acid House era – besloot zelf muziek te beginnen maken. Hij bracht zijn eerste plaat uit op General Prod. aan het begin van de jaren ’90. In ‘94 lanceerde hij samen met Dave Hill het Pure Plastic label. Met zijn produkties en uitmuntende dj sets maakte hij al snel naam in de techno ‘hall of fame’.  Onder de naam ‘Rue East’ ontwikkelde hij ook een knallende live pa met Dave Hill. Ze namen onder deze monniker meer dan 10 EPs en twee albums op. Mark's nieuwste imprint ‘King Of The Snakes’ zit ondertussen al aan zijn 10de release en kijkt tegen een veelbelovende toekomst aan. Pure Plastic overschreed zopas de kaap van 65 releases en er komt ook nog een nieuw Rue East album aan, naast enkele hele sterke nieuwe EP’s. Het belooft dus opnieuw een fijn jaar te worden voor Mark Broom.

 

Shed is een man van actie, het levende bewijs dat men zichzelf steeds opnieuw kan uitvinden binnen de grenzen van elektronische muziek. Tegelijkertijd volgt Shed nooit oppervlakkige trends. Deze in Berlijn gevestigde artiest gelooft heel sterk in de kracht van techno en is een techno-kid in hart en nieren. Zijn tweede album ‘The Traveller’ op Ostgut Ton is geen goed ontwikkelde maar vaak saaie DJ-tool, maar brengt die kwaliteiten van techno op de voorgrond die er ons in de eerste plaats enthousiast voor maakten. Passie, verrassing en een eindeloos streven om zowel de mens als de machine tot het uiterste te drijven.

 

Deze ongetwijfeld voortreffelijke techno avond wordt ingeleid en afgesloten door onze residents. Spacid zal de zaal op de juiste temperatuur brengen terwijl Kr!z er zal voor zorgen dat je helemaal voldaan huiswaarts kan keren.

 

 


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.