Hindu Nights NYE @ Vooruit, balzaal & cafe - Gent


Party news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: Hindu Nights NYE  @ Vooruit, balzaal & cafe - Gent
Nieuws thumbnail: Hindu Nights NYE  @ Vooruit, balzaal & cafe - Gent

 

Hindu Nights NYE

Zaterdag, 31 december 2011

VOORUIT,  BALZAAL & CAFÉ ,  Gent

 

 


LINE-UP :

 

 

//// THE VINTAGE SOUL CAFE ////

Northern Soul and Early Rock 'n Roll

The Marvelettes, The Beatles, Diana Ross, Roy Orbison, Elvis, The Rolling Stones, The Ronettes, Stevie Wonder, Duffy, Love, Amy Winehouse, The Kinks, The Coral, The Who, Junior Walker and the All Stars, Sam Cooke, Otis Redding ...

... met  ...
Paul Gallagher
Taous De Lille (Lille, Manchester)


//// THE BEATNIK BALLROOM ////

Banging Indie Tunes

Kasabian, Oasis, The Strokes, Arctic Monkeys, The Libertines, The Vines, The Subways, The Streets, Franz Ferdinand, The Vaccines, The Sex Pistols, The Gossip, The Hives, The Killers, The Kooks, Miles Kane ...

... met ...
Cherry Cola DJs (London)
Hindu Radio Dj’s
Dilly Boys 

 

TICKETS

 

Voorverkoop :  19,00 Euro  ;  Add:  25 Euro

www.hindunights.be             

Free Record Shops 

Vooruit, Gent

 

 

UREN

 

Van 00h00 tot 6u00

 

MEER INFO  :

 

www.hindunights.be

www.facebook.com/hindunights

 

 

CONCEPT

 

Al bijna 4 jaar zijn de HiNDU NiGHTS feestjes steevast uitverkocht. Van de hippe Make Up Club waar het allemaal begon, tot de Concertzaal van de Gentse Vooruit, Het Depot in Leuven en Trix in Antwerpen.

 

Het startte allemaal met het simpele idee dat er veel te weinig indie en rock ’n roll muziek te horen was op de Belgische dansvloer, en dat in een land geroemd om de vele optredens en festivals.

 

Het succes van HiNDU NiGHTS lag daarnaast echter ook in de aanpak van het concept: rock ’n roll moest opnieuw fashionable gaan worden en diende verwijderd te worden uit de context van donkere cafés en jeugdhuizen. De locaties voor deze feestjes werden zorgvuldig gekozen en steevast retro en doch stijlvol aangekleed. Op de tonen van The Beatles en Arctic Monkeys groeide HiNDU NiGHTS uit tot een hip concept waar veel jongeren naar op zoek waren en zich konden in herkennen.

 

Daarnaast zorgden vele grote namen uit de hedendaagse scene - van Carl Barat uit de legendarische The Libertines tot Jeff Wootton uit Gorillaz en Beady Eye - door hun aanwezigheid als DJ of als band voor een extra touch die HiNDU NiGHTS misschien wel tot het beste indie feest van Europa maakt. Hier is dan ook de invloed van de oudste Gallagher broer – als mede-organisator – goed te zien!

 

Dat het lied van HiNDU NiGHTS nog niet lang niet is uitgezongen blijkt uit de recent uitverkochte edities in Gent en Antwerpen waar duidelijk werd dat de vraag voor tickets alleen maar lijkt te stijgen. Daarnaast zijn ook de onderhandelingen gestart met nog andere venues in andere steden om het HiNDU CiRCUS nog verder in België en daarbuiten te laten touren.

Maar nu houden ze nog even halt in de Genste Vooruit. En dat om het nieuwe jaar in te zetten. Nog voor 1 december waren reeds de helft van de tickets verkocht, dus ook dit belooft weer een geweldige avond te gaan worden!

 

 

 

QUOTES

 

“Übercool and always hopelessly sold out” (Studio Brussel)

 

“The best indie party in Europe” (Jeff Wootton – Gorillaz)

 

“A mad rock ‘n roll carnival” (Phil Smith, Oasis/Noel Gallagher Tour DJ)


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.