Star Warz presents 'The Bassic Agency Takeover'


Artist news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz presents 'The Bassic Agency Takeover'
Nieuws thumbnail: Star Warz presents 'The Bassic Agency Takeover'

Na het Outlook Festival in Kroatië en een stomende stage op Tomorrowland, zal Star Warz klaar zijn om naar huis te komen. Op zaterdag 7 oktober keren ze terug naar de Vooruit en samen met één van ’s werelds leidinggevende Drum ‘n’ Bass agencies: Bassic Agency uit de UK, presenteren ze een monster line-up met niet minder dan 14 artiesten op één avond. Je zal compleet van je sokken geblazen worden door zowel grote toppers als snel rijzende talenten op devolgende editie van Star Warz.

 

Commix is een essentiële naam in moderne Drum ‘n’ Bass wereld. Zijn roots liggen in de techno wereld maar zijn reputatie reikt ver en wijd. Zijn debuut album ‘Call To Mind’ (Metalheadz, 2007) wordt nog altijd beschouwd als één van de beste uit het genre en de legendarische track is ‘Be True’ wordt nog altijd gespeeld door Andy C, Friction & Goldie. Nadat hij in 2014 op Doc Scott’s ‘Future Beats’ album verscheen, werd een nieuwe fase in zijn  carrière gelauncht met 3 come-back singles en een nieuw album voor Metalheadz.

 

DLR’s album met Octane 'Method in the Madness' uit 2012 zette de standaard voor wat we van hem nog mochten verwachten. Na een hele reeks singles, EP’s en remixes op toonaangevende labels als Symmetry Recordings, Utopia Music, Warm Communications & Metalheadz, presenteerde 'Dispatch Recordings' DLR’s tweede album ‘Seeing Sounds’ in 2015 en zijn derde 'Dreamland' in 2016. Dat jaar lanceerde hij ook zijn OneMind project met Mako, wat resulteerde in een unieke live show en een nakend album, deze keer voor het machtige ‘Metalheadz'.

 

Eind 2005, nadat zijn contract met Moving Shadow ten einde liep, startte Dom zijn eigen label ‘Dom and Roland Productions’ waarop hij samenwerkingen tussen hemzelf en de crème de la crème van artiesten die hij de vorige jaren had ontmoet, uitbracht. Daarnaast reist hij tot op vnadaag de wereld rond als dj. Hij bracht ook nog 3 albums uit op zijn label en teklende zijn laatste werk bij Goldie’s Metalheadz label. Toen men Goldie onlangs vroeg hoe het zat met de nieuwste releases op zijn label, antwoordde hij “Dom’s new album…pfff well… it pretty much blows everything else away”..

 

DRS kan terugkijken op een naadloze carrière van 15 jaar als dj. en wordt algemeen beschouwd als één van de beste, niet alleen binnen Drum & Bass maar over de hele lijn. Hij produceerde classic na classic en is drievoudig winnaar in de Drum & Bass Arena Awards (‘Best Vocalist’, ‘Best MC’ en 'Best Remix'). Hij is een vriend, samenwerker en  host voor namen als Marcus Intalex & Calibre, en wordt vooral gelinkt aan de Soul:R imprint, waarop hij twee albums uitbracht, beiden zijn mijlpalen in het genre: ‘Mid Mic Crisis’ en ‘I Don’t Usually Like MCs But…’.

 

Fre4knc is niet alleen een ervaren en getalenteerde dj. maar ook een innovatieve producer die zijn muziek uitbracht op labels als Critical, Dispatch, Samurai en Noisia’s Invisible. Deze Nederlander ontwikkelde onderweg een onmiskenbaar eigen geluid wat hem de support opleverde van Noisia, Photek, Friction, DJ Hype en vele anderen. Dit jaar schakelt hij nog een verdieping hoger met nieuwe releases voor Dispatch en Invisible.

 

Kyrist bouwde de laatste jaren aan haar reputatie met haar eigen stijl die zich vooral toelegt op de meer donkere en tech-gedreven kant van Drum ‘n’ Bass. Tijdens dit proces werden haar nummers opgenomen in de sets van de meest gerespecteerde dj’s. Labels als Proximity, Nurtured Beatz, Vandal, Dutty Audio en uiteraard Dispatch liggen aan de basis van haar succes en samen met haar vlijmscherpe mix kwaliteiten zorgen zee r voor dat zij wordt getipt als één van de sterren van de toekomst.

 

Scherpe perceptie, betekenisvolle lyrics en echte liefde voor de muziek, zijn de termen die MC Mush kenmerken. Zijn hoofddoel is daarbij altijd controle over de kwaliteit geweest. Door zijn stem en teksten uit te lenen aan verschillende dj’s en party concepten, maakte MC Mush gestadig naam bij de underground ravers en het Drum 'n' Bass publiek in België en daarbuiten. Tomorrowland, Steam  en uiteraard Star Warz zijn slechts enkele plaatsen waar Mush met zijn rhymes het publiek kon bekoren.

 

Nmber 8 has been influenced by soulful and jazzy music almost all his life. Besides being a DJ / Producer he’s now also a certified Tv and radio sound engineer. In 2013 he signed 2 EP’s on the Rogue Beatz imprint and one on Soul Deep Recordings and the Counterpoint Recordings Label. 2015 was the year of NMBER8s’ release on the Belgian Halogen Music label, the Minus One EP, and with Biobass they organized the first Halogen music label night while joining the ranks of Mentality. In 2017 he released the Falling on the UK label Tapeaday Records after taking a break from music in 2016 due to his graduation projects. 

 

Uiteraard is One87, Star Warz resident ook van de partij. Hij deed al meer dan duizend nationale en internationale dj-gigs, naast alle grote namen uit de scene. Enkele highlights uit zijn carrière zijn onder meer Metalheadz @ Fabric en Cable in Londen, Shogun Audio @ Cable in Londen, Dour, Pukkelpop en Tomorrowland in België, USA en Brazilië. En zijn eigen Star Warz events!

 

Onset heeft zijn passie voor Drum ‘n’ Bass vorm gegeven door jaren van hard werk. Sinds hij de ‘Fullfat’ avonden begon te organiseren in 2011, volgden residencies in Subdub, Vagabondz, Central Beatz en de belangrijkste Ant TC1’s, Momentum. Nu werkt hij voor het Bassic Agency en Dispatch Recordings. Vanuit Bristol zette hij ook Collective op met enkele van de stad’s fijnste selectors. Hij doet vele gigs over heel Europa zoals Fabric in London en het Outlook Festival in Kroatië.

 

Randall is dé ‘DJs DJ’ en geft als van dag één de toon aan binnen de Drum ‘n’ bass / Jungle scene. Hij is een ware legende en een bron van inspiratie voor namen als Andy C. Hij wordt internationaal gerespecteerd voor zijn uitmuntende selecties en foutloze mix talent waarmee hij nog steeds een veel gevraagde naam is. Naast muziek uitbrengen op Reinforced en Ram Records (bijvb. ‘Sound Control’ met Andy C), runt hij vandaag zijn eigen Mac II Recordings.

 

Weinig producers kunnen zeggen dat ze tracks uithebben op Critical Music, Renegade Hardware en Noisia’s Invisible Recordings in het eerste jaar dat ze Drum ‘n’ Bass maken. Sinds 2015 voegde Signal ook dj-en toe aan zijn lange lijst van talenten, na platen op Critical, Bad Taste, Dispatch, Cyberfunk, Neodigital. Hij won de award van ‘Best Newcomer’ op de Drum & Bass Arena Awards datzelfde jaar. En een heleboel nieuw materiaal ligt al klaar waaronder een heleboel samenwerkingen met namen als SpectraSoul, Icicle, Teddy Killerz, Emperor, Phace, Neonlight en Joe Ford naast een remix for RAM zwaargewichten Camo & Krooked.

 

Sinds hij de microfoon oppikte, mocht Visionobi al aantreden als host voor Metalheadz, Hospital, Ram, Dispatch, Critical, Shogun, Spearhead, Symmetry, UKF, Drum&Bass Arena, Exit, Soul:ution, CIA, FabricLive, Soul:vent naast een lange lijst festivals en grote promoters. Hij host ook shows op Rinse FM en D&BTV. In 2015 bracht hij zijn eerste officiële release uit op Dispatch Recordings en in 2016 werden zijn vocals gefeaturet op Metalheadz & Siren Audio. De toekomst ziet er rooskleurig uit met releases op Metalheadz, Dispatch & Horizons en wellicht ook Cyberfunk & Shogun.

 

What-u-on-about!? is een kwalitatief Drum'n' Bass concept uit Leuven dat wordt georganiseerd door Tesla (Star Warz, Isle of DNB), Speedwagon (Pukkelpop, Tomorrowland), Fuzz (Tomorrowland, Der Machine) en MC Mota (Rampage, Hospitality). Zij komen geregeld op de proppen met een funky, frisse Drum 'n 'Bass line up bestaande uit residents en guests als Skeptical, Total Science, LSB, Technimatic, Nymfo, ... Goeie Drum 'n' Bass, big vibes, een vriendelijke sfeer en verschrikkelijke katers zijn hun sleutelwoorden.

 

Eén van de grootste Star Warz nights ever … als jij een echte Drum ‘n’ Bass fan bent, dan zien we jou daar!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.