Star Warz presents '15 Years of Critical Music' Belgium


Artist news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz presents '15 Years of Critical Music' Belgium
Nieuws thumbnail: Star Warz presents '15 Years of Critical Music' Belgium

Star Warz heeft al zowat alle opkomende en gevestigde artiesten en labels uit de scene op bezoek gehad en het is één van de partners van Tomorrowland sinds dag één. Enkele van de vele legendarische Star Warz parties zijn: alle Metalheadz avonden, 20 Years of Ram records, 15 Years of Virus Recordings & Soul:ution, 10 Years of Exit Records, 10 Years of Shogun Audio en zo gaat de lijst verder. Stuk voor stuk buitengewone avonden die in de geschiedenis boeken van Drum ‘n’ Bass gegrift staan. En nu Critical Music hun 15de verjaardag viert, komen ook zij graag terug voor die speciale Drum ‘n’ Bass vibe waar Star Warz zo gekend voor is. Ze zouden gewoonweg voor niemand anders dan Star Warz kunnen kiezen om deze 15de verjaardag in België te komen vieren.

 

Critical Music bracht dit jaar hun 100ste release uit in het jaar van hun 15de verjaardag. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren verscheen eerder het album ‘Fifteen Years Of Underground Sonics’. Het bevat het brede spectrum van Drum ‘n’ Bass dat de Critical sound vertegenwoordigt. Dit exceptionele ‘15’ album is zowel gedurfd als mooi en zal zeker de tand des tijds in de geschiedenis van Drum ‘n’ Bass doorstaan.

 

Zoals label-baas Kasra uitlegt: “Gedurende de voorbije 15 jaar heeft het label dat ik destijds als hobby begon, mijn leven overgenomen. Ik prijs mezelf zeer gelukkig om met zoveel uitmuntende artiesten te hebben mogen samenwerken, om hen overtuigd te hebben van hun creativiteit en de wereld te mogen rondreizen terwijl ik de sound waar ik van hou mag verspreiden. Ik denk graag over ons als een label dat vooruit kijkt en focust op de toekomst en daar statements over maakt zonder onze kern idealen te verloochenen, dat wil zeggen zeer opwindende muziek uit brengen die rond het 170bpm tempo ligt. Met dit in gedachten, wou ik een album uitbrengen dat een reflectie is van waar het label nu staat en waar het naartoe gaat, een momentopname van de muziek die de Critical sound vertegenwoordigt door vaste label artiesten en enkele vrienden van mijn eigen keuze. Dit album is de visie van Critical Music in 2017 en een grote dank u aan iedereen die er de laatste 15 jaar deel van uitgemaakt heeft.”

 

Na de vele schitterende releases die Mefjus al uithad op Bad Taste, Disturbed, Trust in Music, Citrus, Tilt, Mindtech, Ammunition Recordings & Neosignal, tekende Kasra hem als volwaardig lid van de Critical Music crew in 2013. Eerst met een samenwerking tussen Mefjus & Enei, gevolgd door één met de labelbaas zelf vorig jaar. Na deze pareltjes kwamen twee solo-producties: ‘The Contemporary’ en ‘Hello World’ EP’s.  Zijn debuut album ‘Emulation’ won later de titel Drum&Bass Arena’s ‘Album of The Year 2015’. Mefjus is nu een vaak terugkerende gast op de Critical events over de hele wereld en we zijn verheugd dat hij er ook op deze bij zal zijn, zeker na zijn twee schitterende vorige prestaties op Star Warz.

 

Eén van de nieuwe generatie extreem getalenteerde producers die momenteel hoge toppen scoort in de Drum ‘n’ Bass community is Emperor. Hij bewees zichzelf met releases op Symmetry, Titan, Ammunition en enkele dubstep pareltjes op het Caliber label. Emperor verbond zichzelf aan Kasra en de Critical familie in 2013. Sindsdien zijn zowel zijn populariteit als zijn productie-technieken er alleen maar beter op geworden. Zijn eerste EP op het label ‘Begin’ deed dansvloeren in de gehele underground scene ontploffen. Midden 2014 teamde hij op met de machtige Mefjus en samen produceerden ze 4 nummers voor de ijzersterke EP ‘Hello World‘ die hen meteen de support van alle grote spelers opleverde. Zijn lovend onthaalde debuut album, ‘Dispositions’ en de nakende Shadow EP op Neosignal bevestigen zijn status.

 

Klax verscheen in de bruisende Brighton Drum ‘n’ Bass scene in 2014. Het trio maakte al snel naam na hun debuut DnB release op Renegade Hardware ‘Vendetta’. Deze vooruitstrevende track trok meteen de aandacht van verschillende gangmakers in de scene waaronder Foreign Concept die met hen een samenwerking aanging op zijn volgende EP voor Critical. Daarna leverden ze 3 nummers voor Critical’s digital offshoot Binary en het hoofdnummer schoot meteen naar de Top 3 van Drum ‘n’ bass tracks op Beatport. Aangemoedigd door dit succes dook Klax opnieuw in de studio en kwamen er uit met de Critical:Systems EP. Daarnaast verzorgden ze ook nog remixen voor Culprate en Emperor en brachten ze dit jaar ook hun eerste echte Critical release uit, de ‘Rekanize’ EP met 5 tracks die het volledige spectrum van DnB verkennen en duidelijk hun talent tonen.

 

Met de volle support van Noisia, Ivy Lab, Alix Perez en de gehele Critical familie, zijn er weinig die zo snel op de Drum ‘n’ Bass ladder geklommen zijn als de jonge Monty uit Toulouse. Hij brengt een heel arsenaal aan snel tempo en super getalenteerd Drum ‘n’ Bass materiaal dat hij al uitbracht op gerespecteerde labels als Critical Music, Invisible, Flexout Audio, Vandal, Cyberfunk en recent een EP op Alix Perez’s 1985 Music. Monty heeft nu al naam gemaakt en hij is nog maar juist begonnen. Zijn dj-sets staan gekend als verscheiden, progressief en vol van energie. Hij vloeit van subgenre naar subgenre met zachtheid en harmonie en neemt het publiek mee op een sonische reis zonder weerga.

Als hosts van de beroemde Major League events zijn Pamb & Harsh al meer dan 15 jaar één van de drijvende krachten in de Nederlandse Drum ‘n’ Bass scene. Ze spelen alle stijlen binnen Drum ‘n’ Bass met als grote constante dat ze altijd een fantastische performance afleveren.

En ook resident One87 bracht al platen uit op Critical. Hij zal zijn labelgenoten vergezellen op zijn eigen speciale manier die van hem één van de grootste Belgische Drum ‘n’ Bass artiesten ooit maakte.

 

Cedex & Higher Underground verdienen hun  strepen met hun eigen events waarop ze namen als Pendulum, Wilkinson, Noisia en Sigma uitnodigden. Sinds Cedex and Higher Underground hun krachten verenigden, zijn ze onstopbaar achter de decks. Verwacht een explosieve mix van Drum ‘n’ Bass in al zijn vormen. Ze zijn een dynamisch duo dat goed contact maakt met het publiek en dat bracht hen naar podia als Tomorrowland, Solar Festival en Star Warz. Maar ook clubs als Café d’Anvers, Decadance en Vooruit. Cedex & Higher Underground zijn eveneens aan het produceren geslaan dus verwacht ook wat nieuw materiaal in hun set.

Solace is een drum & bass DJ uit Gent. Zijn sound is rauw, diep en atmosferisch: het equivalent van een wandeling in een donker maar toch warm bos. Hij werd al gebookt op events als Steam, Klankfest, Bredren Invites en nu Star Warz naast het winnen van de Sun & Bass DJ contest. Met releases op C Recordings en Terabyte Records drukt hij verder zijn stempel op de groeiende scene.

Miles is een Belgische drum & bass DJ die focust op de meer ambient, diepe en op het hart inspelende sounds van het spectrum. De basis van zijn  sets is steeds dezelfde: opbouwen, verhaal en verloop. Van kleine events tot steeds grotere bookings omvat zijn curriculum onder meer Tacticz, Steam XL en nu het legendarische Star Warz. Zijn prille carrière kreeg recent ook een boost toen hij deel begon uit te maken van het befaamde STEAM-team.

MC Maksim uit Londen heeft de voorbije jaren een stevige plaats in de muziekindustrie verworven met BBC Radio 1 play van namen als Skream & Benga, Mistajam, Modestep & Koan Sound. Dit is het resultaat van het feit dat hij wordt  gefeatured op labels als UKF, Inspected, Ultra, Lifted en Never Say Die. Deze keer werd hij door Critical gevraagd om hun sounds naar een hoger level te tillen. Hij krijgt daarbij de volledige medewerking van Star War’s geliefde en vertrouwde MC ‘s Nice & 3XB!

 

Star Warz, a force to be reckoned with! It’s critical to be there!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.