Bart Peeters exclusief op Dranouter


Artist news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: Bart Peeters exclusief op Dranouter
Nieuws thumbnail: Bart Peeters exclusief op Dranouter

 

 

 

BART PEETERS exclusief te Dranouter
‘Geen come-back, gewoon veel goesting!'

Bart Peeters onderbreekt z’n muzikale stop deze zomer eenmalig voor Dranouter. Ook Guido Belcanto en Levellers worden toegevoegd aan het programma net als Kapitein Winnokio en The Crooked Fiddle Band!

 

 

 

Bart Peeters kondigde eind vorig jaar aan er voor onbepaalde tijd mee te stoppen om een frisse neus te halen. Maar voor Dranouter maakt hij een uitzondering. Dit concert is geen come-back, Bart heeft er gewoon ontzettend veel goesting in. Hij stond vanaf z’n eerste cd op de affiche van Dranouter en wist in de afgelopen jaren bij iedere passage de tent te doen ontploffen met een mix van energieke songs, intieme momenten en uitbundige meezingers. Zijn concert deze zomer belooft een specialleke te worden met een ‘best of’ van alle hits uit de afgelopen 10 jaar, en enkele verrassingen in typische Peeters-stijl. Wie Bart dus nog één keer aan het werk wil zien moet deze zomer naar Dranouter komen. Bart speelt op zaterdag 4 augustus in de Kayam!

Over het hoe en waarom van dit concert zegt Bart:
“Het is geen come back, daar zijn we nog lang niet klaar voor. Wij waren eerst verbaasd toen Dranouter ons vroeg, maar alle betrokkenen leven nog, dus in principe kon het.. Dranouter heeft veel gedaan voor ons, ook in het prille begin. Wij doen dus graag iets terug; ééndagsvlieg spelen zonder dat het past in een groter plan, gewoon wegens goesting. Mensen gaan zeggen; zie je wel hij kan het niet laten. Ze hebben gelijk...”

 

Guido Belcanto groeide de afgelopen jaren uit tot de koning van het levenslied met een repertoire dat bol staat van tragiek en levenslust. Met z’n laatste plaat trok hij een spoor van uitverkochte zalen door Vlaanderen, met een repertoire dat refereert naar zowel Keltische folk als country of speelse Rockabilly. Zondag 5 augustus, hoofdpodium in Dranouter! 

Levellers. Dit voorjaar komt de nieuwe plaat van Levellers uit, waarmee ze een frisse wind door hun sound jagen en vele hedendaagse folkrockers het nakijken geven. Live staan ze nog steeds garant voor een uitzinnig feest met songs die bol staan van engagement. Deze zomer zorgen ze voor de afterparty op zaterdag 4 augustus!

The Crooked Fiddle Band: deze Australiërs balanceren op de grenzen tussen gypsie, klezmer en punkrock. Wat er uitkomt is een energieke mix waar het moeilijk is om stil te blijven staan. Zondag 5 augustus in Palacetent.

Dranouter blijft ook dit jaar een festival dat openstaat voor iedereen en waar ook gezinnen met kinderen hun gading zullen vinden. Er komt een uitgebreide randprogrammatie maar ook binnen de podiumprogrammatie krijgen de kleinsten hun deel. Kapitein Winnokio trapt dit jaar het programma van zondag 5 augustus af met een concert op het hoofdpodium.

Deze artiesten worden toegevoegd aan het lijstje met onder meer Seasick Steve, The Waterboys, Goran Bregovic with the Wedding and Funeral Band, Absynthe Minded, Kadril, The Walkabouts, Spinvis, Ane Brun, Het Zesde Metaal, School is Cool, Bellowhead en zoveel meer.

Na de bekendmaking van nieuwe bevestigingen helaas ook één annulatie. Adam Cohen besliste om z’n concert in Dranouter toch niet te laten doorgaan. Een vervanger wordt eerstdaags bekend gemaakt. 


 

Alle informatie over tickets en programma is te vinden op www.festivaldranouter.be

Klik HIER om tickets te bestellen!  

 


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.