garbage - Ancienne Belgique 25-11-2012


Concert news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: garbage - Ancienne Belgique 25-11-2012
Nieuws thumbnail: garbage - Ancienne Belgique 25-11-2012

 

GARBAGE - ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL - 25/11/2012

 


Na zeven jaar stilte zijn Shriley Manson en haar kompanen klaar voor een nieuw hoofdstuk in het Garbage-verhaal. Met massa’s rock en energie in hun lijf geven de drie Amerikanen uit Midwest en hun Schotse zangeres er opnieuw een lap op.

Garbage wordt in 1993 opgericht door producers Butch Vig (de man achter ‘Nevermind’ van Nirvana), Duke Erikson en Steve Marker. Het rockpubliek gaat meteen voor de bijl voor het charisma van zangeres Shirley Manson. Ze verleidt niet alleen met haar looks, maar ook met haar persoonlijkheid én opvallende stem. Een eerste album komt er in 1995. ‘Garbage’ bevat enkele legendarische nummers zoals « Queer », « Stupid Girl » en « Only Happy When It Rains ». Hun cocktail van alternatieve rock, grungy gitaren en electro triphop slaat aan. Drie studio-albums volgen : ‘Version 2.0’ (1998), ‘Beautiful Garbage’ (2001) en ‘Bleed Like Me’ (2005).  Die laatste betekent meteen het einde van Garbage. De band klokt af op meer dan dertien miljoen verkochte albums wereldwijd.
Nu is er dat goede nieuws van de comeback. Garbage anno 2012 heeft niets meer te bewijzen. Verloren jaren inhalen interesseert hen niet. Ze willen enkel doen waar ze goed in zijn. Het nieuwe ‘Not Your Kind of People’ is net klaar.  Garbage klinkt sterk, uniek en vooral complexloos. Deze zomer staat de band alvast op het hoofdpodium van Rock Werchter, maar ook in het najaar geeft Garbage weer present. Op 25 november brengt Garbage zijn sexy grunge rock naar de Ancienne Belgique. De voorverkoop start op vrijdag 25 mei om 11u.

 
 

Ticketverkoop

 
 

Start ticketverkoop:
Vrijdag 25 mei vanaf 11u

Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music:
www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs:
(excl. servicekosten):
38 euro

 
 

Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.