Bon Iver @ Lotto Arena - 02-11-2012


Concert news
Gepost op door Stef Vermeulen

 


   
   

BON IVER
Vrijdag 2 november
20u
Lotto Arena Antwerpen

 

 

In oktober zorgde Bon Iver voor het waarschijnlijk mooiste concert van het najaar in de AB. Een gedurfde uitspraak, maar als één van de meest talentrijke singer-songwriters van deze generatie verdient Justin Vernon veel respect. Vernon is niet de grootste publieksmens. De muziek primeert boven alles. En hoe.
In 2007 komt Bon Iver met debuut ‘For Emma, Forever Ago’ op de proppen. Justin Vernon blaast velen van hun sokkel. Het album is dan ook van een ongelofelijke schoonheid. Bon Iver loopt niet mee in het mainstream-rijtje en weet toch over heel de wereld mensen te raken.
Ondanks het succes van de debuutplaat, zijn verbluffende samenwerking met Kanye West en zijn vele indrukwekkende en veelzijdige projecten gaat het de Amerikaan niet voor de wind. Justin kampte met een hardnekkig writer’s block. Het kost hem vier jaar om zijn stem terug te vinden. Op ‘Bon Iver, Bon Iver’ verkent Vernon een nieuw geluidspallet, tien subtiele nummers lang. De nieuwe plaat is weelderig inclusief klaterende elektrische gitaren, militaire drums, melancholisch pianospel en natuurlijk de schitterende en bepalende stem van de frontman. Justin Vernon is voor zijn nieuwe plaat in mooi gezelschap. Hij werkt opnieuw samen met Sean Casey, Mike Noyce en Matt McCaughan (zang, slagwerk en productie) maar ook met Rob Moose (The National, Anthony & The Johnsons) en Colin Stetson (Tom Waits, Arcade Fire). ‘Bon Iver, Bon Iver’ is opnieuw een plaat om zorgvuldig te koesteren.
Ook België is zot van Bon Iver. Zopas werd ‘For Emma, Forever Ago’ nog als nummer 1 verkozen in de Duyster Top 100 aller tijden door de luisteraars van de zondagavondshow. Bon Iver haalt het daar van kleppers al Sigur Ros, The National en Radiohead. ‘Bon Iver, Bon Iver’ stond bovendien ook al op nummer 9.
Binnenkort zien we Justin Vernon en zijn band aan het werk op Dour. Maar er is meer, want op vrijdag 2 november komt Bon Iver ook naar de Lotto Arena. Hij zal de Antwerpse concertzaal even heel klein en intiem maken, dat staat vast. Tickets zijn beschikbaar vanaf donderdag 31 mei om 10u.

 
 

Ticketverkoop

 
 

Start ticketverkoop:
Donderdag 31 mei om 10u.

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of proximusgoformusic.be

Ticketprijs
32 euro (excl. servicekosten)

 
 


*0.5euro/min, incl btw


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.