Star Warz & Dispatch Recordings present 'Outlook Festival Launch Party'


Festival news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz & Dispatch Recordings present 'Outlook Festival Launch Party'
Nieuws thumbnail: Star Warz & Dispatch Recordings present 'Outlook Festival Launch Party'

Star Warz werd al gehost door de meeste, grote labels in de Drum ‘n’ Bass scene & het is één van de partners van Tomorrowland.

Voor deze editie vormen ze een team met een andere leidinggevende speler in de Drum ‘n’ Bass scene nl. Outlook Festival. Outlook Festival is Europa’s grootste Drum ‘n’ Bass & Dubstep festival, dat doorgaat in Fort Punta Christo langs de Kroatische kust. Het is een echt bass fest net zoals Star Warz er één is!

 

Zowel Outlook als Star Warz zijn vereerd Dispatch Recordings te verwelkomen voor dit joint-venture in één van de mooiste party venues in België, de Vooruit. 'Dispatch' vond zijn oorsprong op Goldie's Metalheadz imprint toen de Hidden Agenda broers een reeks nummers op dat label uitbrachten onder die naam. Op de serie volgde 'Dispatch' het label, dat gerund en managed wordt door Ant TC1 die uiteraard ook van de partij zal zijn. Hij laat de headlining spots echter graag over aan zijn beste artiesten. 

 

Marcus Intalex vertegenwoordigt de frontlinie van muzikale en soulvolle Drum ‘n’ Bass, zowel als artiest als als dj. Als hoofd van het Soul:r label, heeft hij gewerkt met artiesten als Calibre en S.P.Y en heeft hij altijd kwalitatieve en tijdloze muziek uitgebracht. Zijn dj-sets leverden hem de reputatie van smaakmaker op, nooit bang om het publiek op de proef te stellen met nieuwe selecties uit het gehele spectrum binnen Drum ‘n’ Bass. Hij brengt Soul:ution verder op residenties in Manchester en London’s Fabric plus een radio show voor de Red Bull Music Academy. Op zijn debuut solo album ‘21’ vind je samenwerkingen met Calibre, S.P.Y, Lynx, Fierce en MC DRS.

Skeptical is verantwoordelijk voor enkele van de meest verwoestende en tegelijk delicate nummers die de hedendaagse Drum ‘n’ Bass scene heeft voortgebracht: van de dodelijke ‘Blue Eyes EP’ op Ingredients Records tot een reeks uitmuntende releases op hoog aangeschreven labels als Exit Records, Dispatch, Renegade Hardware, Soul:r & Samurai. Het is nu al duidelijk dat alleen de grootste dingen te verwachten zijn van deze producer die het Drum ‘n’ Bass publiek nog maar net een voorproefje heeft gebracht van zijn muzikale temperament.

Een ware veteraan en altijd voortrekker in D&B geweest, is Doc Scott. Hij is van bij het ontstaan een essentiëel en doorslaggevend figuur in de scene en trekt die nog steeds vooruit. Als oprichtend lid van ‘A Bunch Of Cuts’, werden zijn dj-sets legendarisch, met name door zijn optredens op de Metalheadz Blue Note sessions en ‘Speed’. En ook al is hij voornamelijk een dj, zijn producties zijn zonder meer klassiekers. We denken aan ‘Here Comes The Drumz’ op Reinforced, de allereerste Metalheadz release ‘VIP Drumz’ en de zachtere sounds van ‘Tokyo Dawn’ op Good Looking Records. Zijn eigen 31 Records label werd leven ingeblazen door Scott’s grensverleggende ‘Shadow Boxing’ en is de broedplaats voor nieuw talent vanwaar verschillende van de grootste artiesten van vandaag begonnen. Dit jaar luidt een nieuwe start in voor Doc Scott die zijn langverwachte terugkeer naar de studio maakte.

Star Warz en Outlook zullen ook de launch van Xtrah ’s ‘Disturbance EP’ die binnenkort op Dispatch uitkomt, presenteren. Hij is nog zo’n vertegenwoordiger van het immense talent dat uit South West London komt en heeft sinds zijn introductie in 2011 zijn stempel op de scene gezet met  releases op de Subtitles imprint, Critical en Symmetry. In 2014 verscheen een solo release op Ram Records en een bijdrage op Andy C's Nightlife 6 compilatie, gevolgd door een release op Goldie’s seminale Metalheadz label. Deze nieuwe EP op Dispatch Recordings zal ongetwijfeld nog meer bijdragen aan zijn opmars.

Van bij de start in 2001 heeft Ant TC1 niet alleen voor Dispatch geproduceerd maar is hij ook de eigenaar en manager van het label. Daarnaast is hij ook de wereldwijde events manager voor Metalheadz Recordings en programmeur & artist management coordinator van de Outlook & Dimensions festivals in Kroatië alsook van de Momentum parties van Wire in Leeds. Als dat geen extreem werkschema is, maar – net als wij – houdt hij van wat hij doet en dat merk je.

 

Harry Hackett & David Stone aka Gerra & Stone maakten de laatste jaren snel naam in de Drum ‘n’ Bass wereld. Ze kwamen er binnen via Basher's Proximity label en brachten dan de fantastische track 'Droneheads' op Alignment records uit. Verschillende releases op Dispatch volgden voordat ze op de Ram Records 2014 compilatie en het Ram Miami 2015 album uitkwamen. Deze breakthrough werd opgemerkt door promoters over de hele wereld en nu zijn ze een vaste waarde op onder meer Outlook festival en vele anderen.

Alle Dispatch artiesten zullen worden vergezeld door favoriete MC’s.  MC Fokus wordt door velen misschien beschouwd als een relatief nieuw gezicht in de scene, toch is hij er zeker niet vreemd aan. Als de MC of choice van veel van de beste DJ’s & producers, bouwt Fokus al jaren aan een sterke naam van veelzijdig host en bekwaam lyricus. Hij is nu ook de resident voice van Dispatch Recordings en Renegade Hardware.

MC Codebreaker verdeelt zijn aandacht perfect tussen studio werk en live-optredens en dat is niet alleen zijn sterkte maar ook zijn handelsmerk. Zijn roots gaan terug naar de vroege Jungle dagen maar hij houdt vast aan een moderne aanpak. Enkele jaren geleden was hij de vaste MC van Black Sun Empire, nu is hij resident MC voor Cyberfunk, Launch en Ingredients Records.

 

Voordat M-Zine and Scepticz hun krachten bundelden in West-Vlaanderen, waren ze al goed gekende figuren in de Belgische Drum ‘n’ Bass scene. Met steeds meer support van internationale dj’s en hard werk in de studio, vonden ze hun weg naar labels die de Drum ‘n’ Bass sound blijven vernieuwen als 31 Recordings, Dispatch Recordings, Warm Communications, Different Music, Demand records, .. Hun carrière zit duidelijk in een stroomversnelling en hun sets zijn vol zelfvertrouwen, precisie en laten niemand onberoerd op de dansvloer.

Resident One87 is uiteraard ook van de partij en hij zal doen wat hij het best doet: de Star Warz fans geven waar ze voor gekomen zijn nl. edgy en full on Drum ‘n’ Bass op zijn best. MC Mush zal hem op perfecte wijze begeleiden bij deze nachtelijke missie.

De line-up wordt vervolledigd met The Lab Collective uit Breda. The Lab is a collectief van door muziek gedreven individuën met één gemeenschappelijk doel en dat is gelijkgezinden in ontzag met elkaar verenigen.

Warm je dus maar al op voor een echt 'summer festival feeling' en kom een voorproefje nemen van wat je van 6 tot 10 september kan verwachten in Kroatië. En dit in de gebruikelijke Star Warz stijl en heat!

 

 


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.