Holographic Dimension 1.0


Festival news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Holographic Dimension 1.0
Nieuws thumbnail: Holographic Dimension 1.0

Maak jullie op voor een ongezien event! Belgian Beats en Noir Jaune Rouge Events staan klaar om op zaterdag 14 oktober een nog nooit eerder vertoonde show in België te presenteren in Paleis 12 van Brussels Expo. Het event is helemaal opgebouwd rond 3D hologrammen die samen met unieke beelden op een podium van meer dan 150 m2 zullen geprojecteerd worden. Op bepaalde momenten zullen de bezoekers zich door middel van 3D brillen ook helemaal in het spektakel bevinden. Daarenboven wordt in twee zalen een line-up van 15 vooraanstaande buitenlandse en Belgische top artiesten aangeboden om dit bijzondere spektakel compleet te maken.

 

Holograpic Dimension 1.0 is helemaal opgebouwd rond hologrammen met een exclusieve, visuele show bestaande uit een gigantische productie die het hele podium van Paleis 12 zal coveren (+/- 150m²) met daarin zwevende 3D effecten en buitengewone beelden die speciaal voor dit event in een studio worden ontworpen. En als kers op de taart van dit enorme spektakel: stereoscopische inhoud waarbij de bezoekers helemaal deel zullen uitmaken van de show en dit gedurende intervallen van 5 minuten tijdens ieder uur. Wanneer zij hun 3D brillen opzetten, zullen grote figuren op hen afkomen op de dansvloer: een show die nog nooit naar België werd gebracht! 

 

Het is echter niet omdat het Belgian Beats team, dat wordt bijgestaan door de organisatoren van de Noir Jaune Rouge events, de focus leggen op een unieke show en het interactieve aspect met het publiek,  dat het muzikale deel van de avond verwaarloosd zal worden, integendeel.

 

Het feest gaat om 21u00 van start en zal duren tot 6u ’s ochtends met twee volwaardige podia: op de Main / Holo stage mag je je verwachten aan een hele reeks ronkende internationale namen als Boris Brejcha ;  Kolombo ; Jay Lumen ; Sasha Carassi ; Fjaak (Live) en Ian Pooley. Op de Belgian Beats stage vind je bekende Belgische talenten als Fabrice Lig ; Filterheadz ; Pole Folder b2b CP ; Zzino & Guss Carver ( Live ) ; Waats ( Live ) ; Flart und Kuss ( Live ) en de winnaar van de DJ contest. In totaal zullen meer dan 15 artiesten aantreden op de beide stages.

 

Boris Brejcha was jaren actief bij het legendarische Duitse Harthouse label waar hij zijn geheel, eigen stijl muziek ontwikkelde. Hij noemt het ‘High-Tec Minimal’: een combinatie van minimal en electro die bijzonder effectief blijkt te zijn op de dansvloer en leidde tot een grote doorbraak in zijn carrière. Na zijn 4de album ‘Feuerfalter’ verliet hij Harthouse om zich volledig toe te leggen op zijn eigen label ‘Fckng Serious’. En ook al staat hij als ‘The Joker’ op het podium, hij neemt zijn  taak als dj. heel serieus. Ze brengt hem naar de grootste festivals en clubs over de hele wereld. En op 14 oktober eindelijk ook tot bij ons!

 

Fjaak Live is één van de nieuwste revelaties in de elektronische scene. Ze begonnen met gitaren en drums. Toen ontdekten deze drie Berlijnse gasten hun liefde voor analoge, elektronische instrumenten en in 2014 kenden ze hun grote doorbraak met de hit  “Don't Leave Me”. Toch blijft FJAAK nog steeds een band. Jammen is voor hen essentieel in hun creatief proces. De variatie in hun  tracks brengt een zekere toegankelijkheid terug naar de scene.

 

 

Ian Pooley is één van de oude rotten in het vak met meer dan 20 jaar ervaring. Hij blijft tot op vandaag razend populair en toonaangevende labels als het Berlijnse Ostgut Ton gebruiken zijn tracks nog steeds in hun mixen. Daarnaast vinden we nieuwe releases van hem op labels als Innervisions, Ovum en Scuba en uiteraard zijn eigen labels Pooledmusic en Montage. Zijn 5 artiesten-albums blijven klassiekers en hij zal ongetwijfeld zowel de jongere als oudere generaties aanspreken op Holographic Dimension.

 

Sasha Carassi schoot boven de vele producers in zijn thuisstad Napels uit met produkties op labels als Drumcode, Harthouse, Sleaze, Respekt, 8 Sided Dice en vele anderen. Ondertussen is hij een vaste waarde in de wereld van serieuze techno. De welverdiende hype rond zijn naam leverde hem ook remixen en samenwerkingen op met namen als Joseph Capriati, Brian Sanhaji, Spektre, … Sasha Carassi's plan zou niet compleet zijn zonder zin eigen techno kindjes: Globox Recordings en Phobiq Recordings.  Artiesten als Brian Sanhaji, Spektre, Slam, Adam Jay, BCR Boys, Matador en nog een hele rits getalenteerde producers hebben op de laatste jaren de techno limieten op zijn labels verlegd.

 

Jay Lumen is een Hongaarse techno producer en dj. Hij is de oprichter van Footwork Records. Je kan hem ook vinden op Drumcode, Saved, 100% Pure, Cadenza en Octopus Records. Lumen heeft al samengewerkt met Green Velvet, Harvey Mckay, Gary beck, Popof, Wade, Sasha Carassi en Roberto Capuano. Lumen's muziek wordt gespeeld op radio’s en podcasts in verschillende landen waaronder BBC Radio1 en zowel Annie Mac als Pete Tong’s radio-shows. Hij won drie jaar na elkaar de award voor ‘Underground DJ Of The Year’ op de Ballantine's Music Awards. Hij staat op nummer twee in de Beatport charts voor best verkopende techno platen en op nummer 26 in de prestigieuze Resident Advisor Top 100 Dj’s list. Duidelijk nog een grote speler op Holographic Dimension!

 

Kolombo mag dan een Belg zijn, hij kan gerust zijn plaats innemen tussen de grote internationale sterren. Zijn bookings shedule voor devolgende maanden gaat van Mexico tot Spanje, van de United States tot Rusland en van Indonesië tot Australië. Hij heeft zelfs maar twee Belgische gigs gepland tot het einde van dit jaar en we zijn heel blij dat één daarvan op Holographic Dimension is! Kolombo is een meester in de kunst van modern productie en heeft al met heel wat dance genres geëxperimenteerd under verschillende pseudoniemen. Daardoor heeft hij een enorm uitgebreide discografie met tracks op veel van de werelds fijnste, elektronische labels als Kompakt, Noir Music, Turbo, Eskimo, Future Classic, Systematic, Boxer...

 

Van Berlijn tot Napels, van Hongarije tot Brussel, Holographic Dimension brengt de meest vooraanstaande artiesten van over heel Europa naar de Holographic Mainstage!

 

Op de Belgian Beats Stage worden de betere Belgische talenten voorgesteld zoals ze al eens deden op hun ‘The Sound of Belgium’ event in dezelfde locatie. Een event waarvoor ze trouwens genomineerd werden voor ‘Best Evening Experience’ door Visit Brussels.

 

De stage wordt aangevoerd door Fabrice Lig, zonder twijfel één van de grootste ambassadeurs van Belgische techno met releases op leidinggevende labels als Laurent Garnier ‘F Communications fen Carl Craigh’ Planet-E. Fabrice won zopas nog de award voor ‘Beste elektronische artiest’ op de prestigieuze ‘Octaves de la Musique’ ceremonie in Wallonie en deed deze zomer sets op Dour, Tomorrowland en vele andere, grote festivals.

 

Filterheadz zijn gekend van hun twee grote hits, Sunshine & Yimanya naast hun uiterst energetische dj-sets. Hun remix van Minimalistix 'Struggle for Pleasure' werd onmiddellijk een progressive house classic. Grote tours brachten Filterheadz naar iedere uithoek van dewereld en op grote events als I love Techno, Dance Valley & Tomorrowland. In 2012 werd de 10de anniversary van ‘Sunshine’ (met Tomaz) gevierd met een re-release en een stomende remix package op 1605. Ze plaatsen zich ook nog terug op de techno kaart met releases op MB Elektronics, Intec, 1605, Bedrock, Bitten, Deeperfect en Toolroom. Meer geïnspireerd en productiever dan ooit, hoor je unieke Filterheadz sound weer over dancevloeren over de hele wereld schallen!  

 

Nog een grote Belgische naam is Pole Folder onder meer gekend van zijn releases op John Digweed’s Bedrock label alsook Renaissance, Sudbeat en zijn eigen Reworck. Hij zal de decks bemannen met CP die ook regelmatig zijn ‘partner in crime’ is in the studio en die velen kennen als dj. van legendarische clubs als The Palladium, Tao, Cherrymoon, Extreme en meer recent The Pulse Factory.

 

Ook niet minder dan 3 live-acts op de Belgian Beats stage, te beginnen met Zzino vs Guss Carver Live. Deze gasten leveren nu al een tijd super sterke releases samen en brachten Zzino’s majestueuze Reload Records terug tot leven in 2014. Nadat ze de Tresor EP uitbrachten op Rhythm Convert ging de bal heel snel aan het rollen en volgden er nog op Floorfiller, Ushuaia Records en de meeste recente : The Montini Experience ‘My house is your House 2017’ op Reload. Deze wordt op dit moment enorm veel gedraaid door de big guns als Amelie Lens, Adam Beyer, Miss Djax … en stond op nummer 1 in de Beatport chart voor hard techno. Scream if you like techno!

 

WAATS ? is een duo bestaande uit Timoty Fealz & Mr Digital E. Het concept bestaat er uit dat ze hun verschillende muzikale achtegronden combineren en zien waar dat toe leidt. Hun samenwerking ontstond op 1 januari 2013 nadat ze al maanden samen in de studio hadden doorgebracht. Nu, vier jaar later hebben ze 13 nummers klaar voor een album. Hun muzikaal universum bestaat uit melodische synth pop en pumping future disco. Wij zullen hen helemaal live aan het werk zien!

 

Daarnaast krijgt ook wat jong talent te kans om zich op Holographic Dimension te profileren, eerst en vooral Flart und Kuss Live en daarnaast de winnaar van de dj. contest. Een contest die in september gelanceerd zal worden.

 

Holographic Dimension 1.0, een evenement waar je compleet overweldigd zal worden, zowel op muzikaal, visueel als mental gebied. Een nieuwe dimensie in het Belgische nachtleven met het oog op de toekomst. Een event zoals je er nog één nooit zal meegemaakt hebben!

Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.