Star Warz & Outlook Festival present Metalheadz


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz & Outlook Festival present Metalheadz
Nieuws thumbnail: Star Warz & Outlook Festival present Metalheadz

Star Warz blijft zich ook in 2016 profileren als één van de beste Drum ‘n’ Bass concepten die je maar kan vinden. De vorige editie, Star Warz presenteert ‘Critical Music’, was opnieuw een shot in de roos. In hun meer dan 15-jarig bestaan, heeft Star Warz al alle leidinggevende artiesten en labels uit de Drum ‘n’ Bass scene op bezoek gehad en het is één van de partners van Tomorrowland vanaf dag één.

Voor deze editie vormen ze een team met nog zo’n belangrijke speler in de internationale Drum ‘n’ Bass scene nl. Outlook Festival. Outlook Festival is Europa’s grootste Drum ‘n’ Bass & Dubstep festival, dat plaatsvindt in Fort Punta Christo aan de Kroatische kust. Een waar bass fest, net zoals Star Warz er één is!

Zowel Outlook als Star Warz zijn vereerd één van ‘s werelds meest gelauwerde Drum ‘n’ bass labels, Metalheadz,  te mogen verwelkomen op deze joint venture in één van de mooiste party locaties van het land, de Vooruit. Warm je maar al op voor een echt zomer-festival gevoel en krijg alvast een voorproefje van wat je ook zou kunnen beleven van 31augustus tot 4 september in Kroatië.

Star Warz en Outlook zullen de album launch verzorgen van SCAR’s ‘The Orkyd Project’ album dat binnenkort op Metalheadz wordt uitgebracht. SCAR bestaat uit Survival & Script. Survival heeft een fantastische catalogus, met verschillende releases op Dispatch, Symmetry, Critical, Exit, Shogun, DNAudio & Quarantine. Hij verzorgde ook briljante releases met Silent Witness, Alix Perez, Octane & DLR voor zijn eigen label, Audio Tactics. Op Script’s palmares vinden we releases met Dispatch, Critical, CIA, Mute8 & Footprints en hij werkte al samen met namen als DLR Zero T, FD & Crystl. Als vrienden met een gelijkaardige smaak in muziek, begonnen hun wegen steeds vaker te kruisen en in 2013 besloten ze samen te werken aan een nummer. Uit een eerste sessie kwam de track 'When' die meteen werd opgevraagd door Metalheadz om op hun Platinum Breakz 4 album te verschijnen. Sinds die eerste release op dat baanbrekende album, mocht SCAR op regelmatige basis nummers leveren op Dispatch, Metalheadz, Integral & Horizons – allemaal met grote bijval. Met hun meest recente outings als de 'Caged EP' en een remix van Goldie's Rufige Kru 'Dark Rider' en nu dus hun debuut album 'The Orkyd Project', allemaal op Metalheadz, naast verschillende andere tracks die al op het programma staan voor dit jaar en 2017, is SCAR en hun meteen te herkennen productie-geluid, dé naam bij uitstek om in de gaten te houden in de nabije toekomst.

En ook Ulterior Motive staan op het toppunt van hun carrière. Hun debuut album ‘The Fourth Wall’ op Metalheadz werd exceptioneel goed ontvangen door zowel de pers als de fans met award nominaties en een plaats in de UK top 40 charts kort na de release.    Op het einde van 2014 verscheen het album regelmatig in de Top 10 lijsten van alle genres, een triomf voor iedereen. Als DJs stond Ulterior Motive al voor een uitzinnig publiek op festivals en clubs wereldwijd. Als producers remixten ze gerennomeerde artiesten, werkten ze samen met de ‘crème de la crème’ van Drum ‘n’ Bass producers en worden ze gevraagd als sound designers voor projecten in nieuwe media. Zoals Metalheadz sterker en sterker wordt, zo doet ook Ulterior Motive dat. Zowel bij het label als bij het duo is er een sterke toewijding om kwaliteit boven kwantiteit te plaatsen en dat is wat hen onderscheidt van anderen.

 

Lenzman bracht zijn langverwachte debuut album 'Looking At The Stars' uit op Metalheadz in 2014. Een ambitieus project met muziek die uitreikt naar de verschillende referentiepunten van het genre. Zo vinden we invloeden van Hip Hop, Soul en meer in de nummers. Volgend op dit al weer zeer goed onthaalde album, volgde een hectische, wereldwijde tournée. Het grote succes van het album, gaf ook aanleiding tot de ‘Looking At The Stars’ remix EP. Lenzman selecteerde daarvoor zes van zijn favoriete artiesten die elk een nummer van de EP mochten kiezen om te remixen. Daarnaast bracht hij zelf ook nog verschillende remixen en solo projecten uit. Lenzman is een artiest die nooit bang is om zijn muzikale hart te tonen en blijft zijn unieke stempel op Drum ‘n’ Bass zetten: soulvol, diep en melancholisch maar toch nog fun: een essentiëel ingredient voor een goed feest!

Na 15 jaar podium partners en goede vrienden te zijn, zijn Jubei & SP:MC verheugd hun nieuwe concept project ‘Zones’ voor te stellen. Het Zones concept stelt de DJ & MC combinatie in een nieuw daglicht met professionele opnames van bijzondere shows.  En ja, ook Jubei & SP:MC’s set op Star Warz zal voor dit project opgenomen worden. Jubei en SP:MC begonnen de wereldbol rond te reizen met ‘Zones’ in 2015 waarbij bepaalde shows werden opgenomen en zo’n drie tot vier keer per jaar gratis verdeeld via de Zones website, met aangepast artwork. Aangezien zowel Jubei als SP:MC vooraanstaande namen in de wereldwijde Drum ‘n’ Bass community zijn, verwierf het project al heel snel een grote schare fans.

We krijgen 4 artiesten op een rij met grote albums op Metalheadz aangezien ook Mikal hoge ogen scoorde met zijn ‘Wilderness’ album op Metalheadz. Deze in Bristol gebaseerde producer en DJ is gekend voor zijn uitmuntende tracks en sets met een compromieloos, donker kantje dat doet denken aan het vroege jungle tijdperk. Hij wordt steevast gelauwerd in het toonaangevende Engelse Mixmag magazine dat hem 'a producer to watch’ noemt. Zijn impressionante discografie bevat nummers op Friction's SGN: LTD, Skream's Disfigured Dubz en Break's Symmetry labels. Hij is regelmatig te vinden op de Fabric Live CD series, de Drum and Bass Arena compilaties en remixte onder meer Cause4Concern's 'Never Acid Again' en 'Night Gasp.' Sinds hij tekende op Metalheadz, werd Mikal opgenomen in hun Genesis EP serie, produceerde hij twee singles en een killer EP, 'Immaterial', met 5 nummers die bij Mixmag opnieuw 'release of the month’ werden. Het 'Wilderness' album featuret ook verschillende, andere, grote artiesten als Sophie Barker, Break, Chimpo, Xtrah en RIOT. 

Als hosts van de beroemde Major League events zijn Pamb & Harsh al meer dan 15 jaar één van de drijvende krachten in de Nederlandse Drum ‘n’ Bass scene. Ze spelen alle stijlen binnen Drum ‘n’ Bass met als grote constante dat ze altijd een fantastische performance afleveren.

Resident One87 is uiteraard ook weer van de partij en hij zal doen wat hij het best doet: de Star Warz fans precies datgene geven waarvoor ze gekomen zijn: edgy en full on Drum ‘n’ Bass. MC Mush zal daarbij opnieuw perfect aansluiten op deze queeste. Uit België verwelkomt Star Warz ook Split Personality, het duo achter het Halogen label. Naast vele gigs over het hele land, stonden ze vorige zomer onder meer ook op het Outlook Festival in Kroatië.  

Voeg daar nog de exceptionele MC talenten van Metalheadz’ favoriete MC’s, SP:MC en MC Lowqui aan toe voor wederom een heus Drum ‘n’ Bass fest dat de geschiedenis boeken van Drum ‘n’ Bass zal halen ! Be there or be square …


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.