Veel live-werk op retro Acid!


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Veel live-werk op retro Acid!
Nieuws thumbnail: Veel live-werk op retro Acid!

Retro Acid is terug voor een nacht vol bleeping dansplezier. Met zoals steeds de focus op alle leuke dingen die je met de oude TB-303 bas synthesizer kan doen en verschillende, fantastische live-acts (en maar 2 dj-sets). Het belooft opnieuw een rauwe avond te worden met vuile en zware sounds. Maak je alvast op voor een door acid doordrongen dansvloer, u gebracht door deze venue vullende personaliteiten.


Eerste naam op de line-up is Ceephax Acid Crew. Deze D.I.Y. artiest is een moderne renaissance man die voornamelijk vintage drum machines en synthesizers als de TB-303 gebruikt. Zijn muziek werd uitgebracht op vinyl en cassettes op underground labels als Breakin' Records, Lo Recordings en Firstcask maar zijn remixes werden ook opgepikt door grotere als Warp Records. Deze acid lord (ook gekend als Squarepusher’s broer) heeft full releases uit op Rephlex en Planet Mu sinds 2007. Ceephax won grote bijval met zijn echte live performances waarbij hij de populaire laptop stijl afzwoer en exclusief analoge en heel vroege digitale machines ging gebruiken zoals de Amiga computer. Zijn sets variëren van old school house, acid, techno tot drum and bass en zijn in de eerste plaats een groot psyhedelisch feest voor je oren.  Paul Birken is een echte underground techno legende. Na zijn recente bijdrages op Mord, Earwiggle, OTTO en de opvolger op de legendarische Surfin Superior EP, staat hij meer op de voorgrond dan ooit. Ook al waren zijn releases op vooraanstaande acid labels als Communique Records en Drop Bass Network belangrijke onderdelen uit de geschiedenis van het genre. Zijn sound wordt gekenmerkt door rauwe en bleepy elementen en we zijn er van overtuigd dat jullie van zijn pompend dansvloer werk zullen houden. We zijn dan ook verheugd om deze legende en vertegenwoordiger van de   Minnesota acid scene als onze gast te mogen verwelkomen. Kijk uit naar Mr. Birken want hij is ‘hotter than hell’.

X&trick beschrijft zijn muziek als ‘Neo Rave’, een mix van acid, electronica, techno, rave en hardcore die hij mengt in een frisse cocktail van beats, bas en melodie. Als oprichter van de befaamde ‘Dionysus’ parties, was hij de eerste die verschillende nieuwe muziekstijlen samen bracht in één line-up en genres als breakcore, industrial, braindance, drill n bass introduceerde in de Belgische scene. In 2004 creëerde X&trick 'Bug Klinik Records’ waarop zijn eerste solo EP ‘Forever’ verscheen met veel bijval in de internationale scene. Terwijl hij altijd grenzen probeert te verleggen in zowel zijn producties als zijn dj-sets, kreeg hij recent de smaak te pakken van vintage synthesizers en drum machines, met als gevolg dat hij zijn allereerste live 303 set ooit zal presenteren op deze editie van Retro Acid.

Jacidorex
is een jonge, opkomende producer uit Brussel. Hij kreeg uitgebreide aandacht nav zijn track “Acid Vortex” op Pureanalog en is nu een bekende naam in de Acid scene. Net als zijn alter ego J. Rex, duikt ook hij regelmatig in de techno wereld en wanneer techno samenkomt met acid core wordt ‘neo acid’ geboren. Volgens hem is dit een nieuwe stijl die allerlei vormen van acid omvat, van old school machines tot nieuwe hardware in muziek met techno en industrial invloeden. Het doel hierin is om het neiuwe te breken met harde kicks en vette acid als acid core maar met de structuur, vooruitstrevendheid en professionalsime die techno definiëren.


Xtor80 is een actieve producer die zijn roots in de tekno-hardtek-acid-core scene vindt. In 2002, lanceert hij de hoog aangeprezen Melomaniakz organisatie die heel wat parties in België opzet. Na een korte break, is Xtor80 als de rechterhand van D-Fens (Noisy Bastards, NB99rec) met wie hij de Eskadron parties organiseert. In zijn recente carrière neem hij ook actief deel aan devolgende organisaties: Nanotek, Melomaniakz, Protek, FoolMoon, Spaztik, Echopark, Eskadron, DDM Soundsystem & KMK Soundsystem.

 

D-Fens drukte in 1999 zijn stempel op de scene met de Noisy Bastards parties (hardtek/core) als harder alternatief op de toenmailge scene. Na verschillende jaren van hardcore en industrial core, introduceerde hij Eskadron dat meer teruggaat op acid en nostaglische gevoelens. Kijk dan ook uit naar deze B2B-set with Xtor80!


Onze resident Spacid is één van de eerste acid pioniers in België. Zijn eerste stappen als dj dateren van 1990. Vier jaar later richt hij Funky Green Aliens op, een party organisatie en booking agentschap dat zich toelegt op grensverleggende muziek en kunsten. De feesten, vaak illegaal, waren heel succesvol en zijn de echte roots van Spacid's DJ carrière. Op Retro Acid keert hij altijd terug naar deze basis die volledig steunt op de 303!

Zoals altijd, mag je je aan een serieuze acid storm verwachten, met windsnelheden van 2 tot 10 beaufort. Vergeet je acid vleugels niet!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.