Star Warz presenteert Innerground Records vs Commercial Suicide


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz presenteert Innerground Records vs Commercial Suicide
Nieuws thumbnail: Star Warz presenteert Innerground Records vs Commercial Suicide

Star Warz blijft een machtige speler in de nationale en internationale Drum ‘n’ Bass wereld. Na het hosten van een party met het toonaangevende Outlook Festival uit Kroatië en het hosten van een eigen stage op het buitengewone Tomorrowland festival, keren ze nu terug naar hun thuisbasis waar ze al zowat alle leidinggevende Drum ‘n’ Bass labels ter wereld mochten ontvangen: van Metalheadz tot RAM, van Virus tot Critical Music en ontelbare anderen. Er waren eigenlijk nog maar twee mastodonten die Star Warz nog nooit hadden bezocht dus werd het hoog tijd om ze naar de Star Warz nederzetting, de prachtige Vooruit in Gent te lokken. Star Warz presenteert DJ Marky’s Innerground Records vs Klute’s Commercial Suicide label op zaterdag 1 oktober.

 

Innerground Records is uitdrager van fijne Drum ‘n’ Bass sinds 2003! Het label is het geesteskind van de wereldwijd bekende Braziliaanse DJ en producer, DJ Marky. Nadat hij doorbrak in de muziek scene, startte DJ Marky met zijn vriend XRS  Innerground Records met slechts één doel – om opwindende en vooruitstrevende Drum ‘n’ Bass uit alle uithoeken van de wereld uit te brengen en dat is precies wat ze deden en nog steeds doen. Ze hebben uitmuntende releases uitgebracht van zowel grote namen als nieuwe talenten als Calibre, Total Science, Logistics, Random Movement, S.P.Y en vele anderen; De markt mag dan grote veranderingen hebben ondergaan sinds hun start, hun motto heeft dat niet. Ze blijven uitkijken naar enkel de beste Drum ‘n’ Bass gemaakt door getalenteerde individuen.

Commercial Suicide is het wereldwijd bekende Drum ‘n’ Bass label van Tom Withers aka Klute. Het is een eerste klasse label dat als mentor fungeerde voor velen, vooral door hen te tonen hoe je de dingen vooral niet moet doen. Het werd in 2001 opgestart nadat Klute geen enkel label bereid vond zijn muziek uit te brengen. Vanaf dan heeft hij heel wat artiesten gestrikt die ondertussen bekende namen zijn geworden als Fleetwood Mac, Amit, the Kooks, SKC, Hive, Calibre, John Tejada, Concord Dawn, Total Science, Break, Silent Witness, Mindscape, Nymfo, James Cake, Digital, The Spirit, … de lijst is eindeloos. Commercial Suicide heeft geen specifieke sound of richting. Het heeft nog steeds geen zin om te domineren, iets over te nemen of controle uit te oefenen. Hun enige bestaansrecht is muziek uit te brengen die Klute goed vindt.

 

En nu zakken deze twee labelbazen af naar Star Warz om er het beste van hun labels te komen voorstellen. Uiteraard te beginnen met zichzelf ;-)

 

 

Over de laatste twee decennia is DJ Marky geëvolueerd van een fervent platenverzamelaar en muziek fanaat tot een internationaal geprezen DJ en producer, eigenaar van Innerground Records en een event series DJ Marky & Friends genaamd. De lijst van zijn prestaties is eindeloos, van het ontvlammen van dansvloeren over de hele wereld tot het producen van verschillende tijdloze Drum ‘n’ Bass tracks, elke prestatie is ingegeven door zijn toewijding en unieke flair. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest technisch toegelegde dj’s in de Drum ‘n’ Bass scene en hij heeft nog steeds evenveel passie voor muziek als op de dag dat hij begon. Hij staat niet alleen op het voorplan van de Drum ‘n’ Bass scene maar van de muziekwereld in het algemeen.

 

Klute begon ergens in het midden van de jaren ’90 als een exclusieve naam voor Certificate 18 Records waarbij hij 2 albums uitbracht voordat hij hulp kreeg Sir Alan Sugar om Commercial Suicide op te starten. Sinds 2001 heeft Klute op Commercial Suicide meer dan 50 12" singles en 7 albums uitgebracht, veel van hemzelf maar ook ontelbare anderen als Amit, SKC, Nymfo, Break, Chris SU, Hive, Mindscape, Trei, Dose, The Upbeats, Ill Skillz, …Naast de muziek op zijn eigen label, heeft Klute ook nummers uit op de meest prestigieuze labels ter wereld als Metalheadz, R:Soul, Hospital, 31 Records, Shogun Audio, Certificate 18,…. Daarnaast werkte hij samen met heel wat lichtende voorbeelden als Lamb, Mogwai, Bis, Natasha Atlas, Harold Budd, Concord Dawn, John Tejada en een heleboel sexy vrouwen.

De Nederlandse producer Nymfo is een DJ in hart en nieren met heel wat jaren ervaring. Hij is duidelijk aanwezig in de Drum ‘n’ Bass scene met zijn erkende talenten zowel in de studio als achter de decks. In het oog springende singles kwamen uit op Commercial Suicide, Metalheadz en Dispatch en verder materiaal op RAM en Critical, maakten zijn naam synoniem met zware, door techno doordrongen dansvloer tracks. Hij heeft zijn sound en profiel altijd uitgebreid en bracht zijn debuut album 'Characters' uit op Commercial Suicide met heel veel bijval.

 

Jason Greenhalgh (Q-Project) en Paul Smith (Spinback) lanceerden het Computer Integrated Audio (C.I.A) label in 1997 en zow erd ook Total Science geboren; over de jaren die volgden brachten ze tracks uit op alle grote labels als Metalheadz, Good Looking, Moving Shadow, Hospital, Tru Playaz, 31 Records, Reinforced, Soul:r, Shogun Audio naast hun eigen C.I.A. imprint. Ze brachten ook 4 albums op de markt en het aantal singles is ondertussen niet meer te tellen. Voor de 20ste verjaardag van CIA brachten ze net een ‘Various Artist’ album uit met grote spelers als Calibre, Break, S.P.Y., Digital & Spirit. Samenwerkingen met Mako, DLR, Digital & Spirit, Kaiju en Onemind zijn in de maak of net uit.  

 

Artificial Intelligence is helemaal terug aan de top van de Drum ‘n’ Bass B game. Ze zijn het gelauwerde productie duo achter de legendarische “Desperado” track die op Radio 1’s de begeerde award van ‘Number 1 Drum ‘n’ Bass Tune of The Year’ mocht in ontvangst nemen in 2006 en één van de grootste Drum ‘n’ B tracks allertijden is. Al meer dan een decennium bouwt dit gepassioneerde duo in de studio aan hun eigen vibes en verstevigen ze hun postie in de Drum’n’ Bass geschiedenisboeken met nummers als “Uprising”, “Bloodlines”, “Days Of Rage”, “Three's A Crowd” en uiteraard, Stand Alone, hun exceptionele debuut album voor V Recordings uit 2010. Hun discografie beslaat de meest gerespecteerde imprints uit de business: Metalheadz, Full Cycle, Good Looking, C.I.A., Innerground, Exit, .. naast heel wat zwaarwichtige remix projecten:  van Eric Prydz tot Kelis bovenop hun eigen Integral Records platform.

One87, Star Warz resident, verzorgde al meer dan duizend nationale & internationale dj sets, op allerlei events, naast de grootste namen in Drum ‘n’ Bass vandaag. 
Highlights omvatten onder meer Metalheadz @ Fabric en Cable & Shogun Audio @ Cable in London, Pukkelpop en Tomorrowland in België, USA en Brazilië. MC Mush is zijn MC bij uitstek omdat die heel goed weet hoe de muziek aan te vullen in plaats van te overtroeven.

Larigold uit Brugge heeft al tien jaar ervaring achter de decks als Z-NOX en stond al op heel wat grote events als Hospitality, Tomorrowland, Laundry Day, Star Warz,… Hij begon met deze nieuwe alias omdat hij zich meer wil focussen op funky , liquid, soulvolle Drum ‘n’ Bass. drum&bass music. Met tracks op labels als Sheer Velocity Recordings, Soul-Deep Recordings, Ambra Recordings, Chillax Trax,… en support van artiesten als LTJ Bukem, Grooverider, Bailey, SoulTec, Murdock,… is Larigold vastberaden zijn soulvolle sound verder te zetten en staat hij altijd klaar om een sterke set neer te zetten met een zorgvuldige selectie van rollende beats, diepe baslijnen en heel veel ritme en funk.

Cedex & Higher Underground verdienen hun  strepen met hun eigen events waarop ze namen als Pendulum, Wilkinson, Noisia en Sigma uitnodigden. Sinds Cedex and Higher Underground hun krachten verenigden, zijn ze onstopbaar achter de decks. Verwacht een explosieve mix van Drum ‘n’ Bass in al zijn vormen. Ze zijn een dynamisch duo dat goed contact maakt met het publiek en dat bracht hen naar podia als Tomorrowland, Solar Festival en Star Warz. Maar ook clubs als Café d’Anvers, Decadance en Vooruit. Cedex & Higher Underground zijn eveneens aan het produceren geslaan dus verwacht ook wat nieuw materiaal in hun set.

 

Scherpe perceptie, betekenisvolle lyrics en echte liefde voor de muziek, zijn de termen die MC Mush kenmerken. Zijn hoofddoel is daarbij altijd controle over de kwaliteit geweest. Door zijn stem en teksten uit te lenen aan verschillende dj’s en party concepten, maakte MC Mush gestadig naam bij de underground ravers en het Drum 'n' Bass publiek in België en daarbuiten. Tomorrowland, Steam  en uiteraard Star Warz zijn slechts enkele plaatsen waar Mush met zijn rhymes het publiek kon bekoren.

 

MC LowQui is een ware host, dichter en publieksentertainer. Hij wordt door velen beschouwd als een echte dj’s MC omdat hij als geen ander energie van het publiek naar de dj en omgekeerd kan overbrengen. Na 20 jaar als MC, heeft LowQui gewerkt als favoriete MC van de beste: de Metalheadz family, Goldie, S.P.Y, Andy C, DJ Marky, Black Sun Empire, Skream, Benga, Storm, …

 

Keer terug naar je Innerground en pleeg Commercial Suicide op deze nieuwe editie van Star Warz!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.