Star Warz presenteert Shogun Audio


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz presenteert Shogun Audio
Nieuws thumbnail: Star Warz presenteert Shogun Audio

Meer dan 15 jaar verder en Star Warz is levendiger dan ooit. Hun vibraties bereikten deze zomer het Outlook Festival in Kroatië en Tomorrowland in eigen land. Ze worden gevoeld bij alle leidinggevende Drum ‘n’ Bass labels ter wereld: van Metalheadz tot RAM, van Virus tot Critical Music en ontelbare anderen. De vorige editie op 1 oktober was uitzinnig met een zaal vol echte Drum ‘n’ Bass fans die zich volledig lieten gaan op de sounds van DJ Marky en zijn Innerground Records labelgenoten en Klute met enkele van zijn Commercial Suicide all stars. Voor devolgende editie is Shogun Audio terug met meer zware Drum ‘n’ Bass actie. De laatste keer dat zij de Vooruit aandeden was meer dan twee jaar geleden toen ze er hun 10de verjaardag kwamen vieren en ze stonden al een tijd te popelen om terug te komen. Nu is het zo ver en ze brengen enkele bekende gezichten evenals nieuwe rijzende sterren mee.

Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelde Shogun Audio zich tot één van de meest invloedrijke labels in de dance muziek van vandaag. Gestuwd door oprichters Friction en K-Tee is het Shogun merk nu een allesomvattende en onstopbare Drum ‘n’ Bass mastodont geworden die sommige van de meest adembenemende beats over het gehele bass spectrum en erbuiten, op de wereld loslaat. Hun motto: als het goede muziek is, laten we ze uitbrengen!

De crew van exclusief bij Shogun Audio getekende artiesten is van het hoogste niveau en brengt enkel het allerbeste op het vlak van Drum ‘n’ Bass, dubstep en bass music uit; Icicle, Technimatic, Fourward en vele anderen brengen allemaal een eigen, typisch geluid aan dat er voor zorgt dat de Shogun naam constant evolueert en groeit. Achter dit welvarende label zitten ook goed lopende events. De Shogun Audio sessies in de Londense Cable club en Brighton’s Digital staan synoniem met de beste avonden in het land en Europa. Op dit moment lopen er ieder jaar zo’n 40 Shogun events zowel in de UK als aan de andere kant van de wereld, zover als Australië en Rusland maar ook Hongarije, Kroatië en Oostenrijk en nu dus ook België. Voeg daar nog de Shogun Audio Podcasts aan toe evenals hun shows op Ministry of Sound radio, Rinse FM en nu ook BBC Radio 1’s Drum & Bass Show en het is duidelijk dat Shogun over de hele wereld zit en niet meer te stoppen is.

Wij zijn dan ook meer dan verheugd om hen opnieuw te mogen verwelkomen met enkele van hun fijnste artiesten van het moment.

Jeroen Snik – aka Icicle – wordt algemeen beschouwd als één van de meest technisch onderlegde en gewaardeerde producers in de elektronische scene. Na releases op Hospital Records en Critical Music, verhuisde hij van Nederland naar London waar hij nu al meer dan 8 jaar met het Shogun Audio team werkt. Na grensverleggende singles als ‘Dreadnaught’ en ‘Xylophobia’ , verscheen zijn debuut album ‘Under the Ice’ in 2011 dat zijn  status bevestigde. De opvolger ‘Entropy’ in 2014 katapulteerde hem opnieuw naar de hoogste regionen van de Drum ‘n’ Bass charts. Er bestaat dan ook niets anders dan de Icicle experience.

Nadat ze hun krachten bundelden in 2007, heeft Technimatic een discografie opgebouwd om u tegen te zeggen met releases op labels als Technique, Viper, Critical, Hospital en Spearhead. In 2012 tekenden ze exclusief bij Shogun Audio en sindsdien zijn ze dé vertegenwoordigers van rijke, emotionele, muzikale Drum’n’ Bass, iets wat perfect wordt geïllustreerd door hun bestselling debuut  album ‘Desire Paths’ dat verschillende keren werd uitgeroepen tot ‘Beste album’.

Het Fourward collectief werd in 2007 gevormd en hun breakthrough release volgde in 2009 op DJ Trace’s legendarische DSCI4 label, gevolgd door een samenwerking met Body & Soul op Ed Rush & Optical’s Virus Recordings. Na het succes van hun hit remix van Upbeat’s ‘Alone’ op Noisia’s Vision Recordings en de ‘Aftermath’ EP op AudioPorn Records, eindigde 2013 in het exclusief tekenen bij Shogun Audio. Gekend voor hun heavy-hitting aanpak, heeft Fourward hun onevenaarbare sound design nu aangewend voor een uitmuntend nieuw album 'Expansion' op Shogun Audio. Het bevat 11 tracks waaronder samenwerkingen met Friction, Mefjus, Jakes, Pep en René en verbluffende resultaten. 'Expansion' zet Fourward op de frontlinie van de hedendaagse Drum ‘n’ Bass scene en het ziet er naar uit dat ze daar nog lang zullen blijven.

Prolix is een bekende naam bij de meeste Drum ‘n’ Bass heads na een hele reeks releases op de grootste labels in de business als RAM, Playaz & Ganja Tek, Vision, Shogun, Blackout, Renegade Hardware, Metalheadz, Viper, Virus en meer recent Owsla/mta. Na de internationale erkenning, vond Prolix ook de moed een eigen label te starten met Trendkill Records. Prolix werkte ondertussen samen met heel wat artiesten als Noisia, Misanthrop en Icicle, en remixte onder meer Ed Rush & Optical, Black Sun Empire en Chase and Status. Prolix staat gekend voor zijn energieke dansvloer sets.

 

Ed:it verscheen op het Drum ‘n’ Bass toneel in 2010. Hij begon zijn  carrière bij Critical Music, Demand Records & Flexout Audio wat leidde tot samenwerkingen en remixen met en van Pennygiles, Hyroglifics, Overlook & Eastcolors. Een sterke lijn van releases volgde op labels als Blu Mar Ten Music, Commercial Suicide & Rooted Recordings waarna legendes Total Science zorgden voor een killer remix van 'Cargo Dub'. De vraag naar zijn produkties steeg nog meer en er volgden platen op Hospital Records, Med School, Dispatch Recordings, Subtitles Music en C.I.A. Kort daarna verschenen de eerste Ed:it tunes op Shogun’s zuster imprint SGN:LTD en sinds 2015 is Ed:it is volwaardig lid van de Shogun Audio roster. Je kan er van op aan dat je devolgende jaren nog veel van hem zal horen.

Het Antwerpse duo Hypoxia zit in het hart van de Europese scene. De twee leden, Athys en Syntopia hadden elk al hun strepen en respect verdiend maar toen ze hun krachten bundelden, kwam de ruwe en echte kracht van Hypoxia naar boven. Hun eerste single ‘Space Time’ werd uitgebracht op Risky’s ‘DnB Arena Winter Selection’ compilatie in 2013. Devolgende single ‘Badass’ op Titan records werd meteen gefeatured op Ed Rush’s ‘Fabriclive 82’ mix. Label van het moment ‘Eatbrain’ pikte hen op en bracht hun eerste full EP ‘Anova’ op en bracht hen bij een groot publiek van Neurofunk fans wat Hypoxia een wereldwijd profiel gaf.

One87, Star Warz resident, met zo’n duizend gigs op zijn naam, laat zich opnieuw vergezellen door MC Mush, de MC van zijn keus, omdat hij gewoon weg de beste is.

Tito & Echo Virus runnen Stealth Bombers dat het grootste en langst lopende onafhankelijke Drum ‘n’ Bass event in België is sinds 2005. Dat is meteen ook het eerste jaar dat ze een back-to-back sessie deden en de samenwerking houdt stand tot vandaag. Ze hebben tonnen ervaring met grote gigs in zowel clubs als op festivals in binne- en buitenalnd en uiteraard hun eigen Stealth Bombers events.

MC NICE is één van de grootste MC’s in België. Hij voegt altijd energie toe aan de sounds en wordt gebookt door de beste dj’s in de Drum ‘n’ Bass en Dubstep scene als Allspark, Emalkay, Pendulum, Sigma, Bad Company, Distance, N-Type, Pinch, Blame, Prototypes, Drumsound & Bassline Smith, One87 en Hookerz. Op Star Warz is hij altijd een graag geziene gast en hij kent de crowd en weet dan ook wat ze willen als geen ander.

 

Ben jij klaar voor serieuze Drum ‘n’ Bass actie? Feest dan met ons mee op deze speciale Shogun Audio showcase !


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.