Star Warz presents Neosignal vs Eatbrain


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Star Warz presents Neosignal vs Eatbrain
Nieuws thumbnail: Star Warz presents Neosignal vs Eatbrain

De vorige editie van Star Warz was een samenwerking met het geprezen Kroatische Outlook Festival en Dispatch Recordings. Star Warz is dan ook fier nu te kunnen aankondigen dat ze dit jaar hun eigen stage zullen hosten op Outlook Festival. En dat is niet alles want ze zullen ook opnieuw een eigen stage verzorgen op Tomorrowland en dit op zondag, 30 juli. Voordat je hen opzoekt op één van deze, nodigen wij jullie alvast uit om ook devolgende party in de Vooruit mee te pikken. Daarop worden deze keer de Neosignal en Eatbrain Drum ‘n’ Bass labels gefeatured. In hun meer dan 15 jaar lange bestaan, heeft Star Warz al zowat alle leidinggevende en opkomende labels en artiesten uit de Drum ‘n’ Bass scene over de vloer gehad en die traditie wordt in 2017 graag verder gezet. 

 

Neosignal staat voor ‘nieuwe geluiden’ en dat is precies wat je op Neosignal Recordings vindt. Eatbrain profileert zichzelf als donkere, diepe, ongefilterde en onstuimige Neurofunk van de bovenste plank. Dat klinkt ons als een perfecte match in de oren!

 

 

PHACE is de alias van Florian Harres, muziek producer, DJ en label eigenaar van Neosignal Recordings. In het voorbije decennium verfijnde hij zijn eigen stijl van cutting-edge elektronische muziek en tourde hij over de hele wereld, daarbij een grote schare fans verzamelend. Op zijn palmares staan 4 albums, een hele reeks EP’s waarvan verschillende hit singles naast remixen en samenwerkingen. Phace’s muziek vind je op de meest gekende indie labels als Vision, Owsla, Critical, Shogun, Maustrap (om er maar enkele te noemen), en uiteraard zijn eigen Neosignal Recordings. Zijn sound kan je het beste omschrijven als ‘twisted bass, ritmische experimentatie, hoge contrast ambience, diepe cinematografische thema’s, explosieve energie maar toch menselijke analoge soul en funk’. Er zijn eigenlijk maar twee woorden nodig om het creatieve werk van deze artiest samen te vatten: pionier en progressief.

 

 

Simon Gabor aka JADE maakt al brokken in de Drum ‘n’ Bass scene sinds het begin  van de jaren 2000, zijn stempel drukkend op legendarische labels als Moving Shadow en Black Sun Empire Recordings. Van toen tot nu heeft hij een fundamentele rol gespeeld in de ontwikkeling van de sound die gekend staat als ‘Neurofunk’. Jade's unieke en agressieve stijl, leverden hem een reputatie op van één van Drum ‘n’ Bass fijnste producers en één van Hongarije’s grootste muzikale export producten. In 2009 bracht hij zijn debuut album – the Venom LP uit op Citrus Recordings en in 2011 nam hij devolgende stap met zijn eigen Eatbrain – een toekomstgerichte imprint die al snel uitgroeide tot een wereldwijde beweging binnen de drum & bass community met muziek van zwaargewichten als Mindscape, Black Sun Empire, State of Mind en Neonlight, en support voor nieuwkomers als NickBee en Teddy Killerz.

 

 

Michael Bräuninger aka Misanthrop runt Neosignal Recordings vanuit Hamburg met Phace. Ook Misanthrop is geen vreemde in de internationale Drum ‘n’ Bass scene. Hij werd gebeten door de donkere sounds en dreigende beats van  ‘drum and bass’ aan het begin van de jaren ’90. Zijn muziek breekt met de grenzen van de gangbare conventies en verkent nieuwe terreinen. Zijn harde en kenmerkende sound vind je op twee albums (From Deep Space en Raum und Zeit), verschillende EPs en chart breaking singles op OWSLA, Mau5trap, Shogun, Critical, Division, Renegade Hardware tot Shadow Law, Cyanide, Subtitles Music en uiteraard Neosignal Recordings.

 

Het Oekraïnse duo Agressor Bunx cultiveerde hun sound op labels als Citrus en Disturbed en sloeg daarna toe in het hart van de Drum ‘n’ Bass scene met een serie super krachtige releases op labels als Bad taste Recordings, Program, Blackout en Trendkill. Hun eerste outing op Neurofunk label Eatbrain met ‘The Order’ EP in 2016 veranderde alles totaal en gaf hen een muzikale familie. En nu in 2017, ziet de toekomst er beter uit dan ooit met een samenwerking met The Upbeats op Noisia’s Vision label en het duo’s eerste LP op Eatbrain in de vorm van ‘Properties of Addition’. Deze broers hebben een vooruitstrevend geluid ontwikkeld bestaande uit vergedreven tech funk.

 

 

L 33 heeft Bulgarije met zijn ingewikkelde productie talent op de wereldwijde Drum ‘n’ Bass kaart geplaatst. Zijn impressionante cataloog omvat releases op Program (RAM), Eatbrain, Rise audio, Titan, Citrus en Avantgarde. Met de steun van artiesten als Andy C, DJ Hype, Dillinja & vele anderen is deze 22 jarige dé naam om in de gaten te houden. In 2013 bracht hij ‘Discrete’ uit op Andy C Nightlife 6 compilatie en dat leidde dan weer tot een debuut single op Andy C's sub imprint - Program. 2014 bracht hem groot succes met de single Melt/Let Loose op Addictive Behaviour en meer recent vind je hem op Lifted Music en Eatbrain.

 

Omar Shaker, vroeger beter gekend als PLO, is een Engelse Drum ‘n’ Bass DJ die al 15 jaar actief is en op de meest prestigieuze clubs en festivals over de hele wereld speelt. Enkele voorbeelden daarvan zijn Let it Roll en de legendarische Moat Stage op Outlook Festival voor Renegade Hardware. Zijn sets worden vaak live gestreamed op Drum & Bass Arena TV. Hij specialiseert zich in de techy kant van Drum ‘n’ Bass en werd voornamelijk beïnvloed door namen als Ed Rush & Optical en Bad Company. Vandaag de dag is bij gevestigd in Dubai waar hij het event bedrijf Something Big oprichtte en grensverleggende Drum ‘n’ Bass en UK Dubstep events organiseert.

Uiteraard is One87, Star Warz resident ook van de partij. Hij deed al meer dan duizend nationale en internationale dj-gigs, naast alle grote namen uit de scene. Enkele highlights uit zijn carrière zijn onder meer Metalheadz @ Fabric en Cable in Londen, Shogun Audio @ Cable in Londen, Dour, Pukkelpop en Tomorrowland in België, USA en Brazilië. En zijn eigen Star Warz events!

 

 

La Junta is een Drum ‘n’ Bass project dat tijdens de zomer van 2013 werd opgericht met als focus Neurofunk en een visie die het denkbare wil overstijgen. Het eerste jaar ging het al meteen hard met gigs voor Kinetik, Steam en hun eigen concept 'Generator', dat het beste van de neurofunk scene van vandaag bracht. Devolgende jaren deden ze er nog een schepje bovenop en speelden ze voor Steam XL , Kinetik Eatbrain Night, Enter The Future, K-Town Festival, Tacticz Outdoor,… met als kers op de taart de ‘Let It Roll Open Air’ van Kinetik Records. Duidelijk klaar om de samenleving en Star warz van hun sokken te blazen.

 

Alle artiesten krijgen het gezelschap van België’s meest vooraanstaande MC’s.

 

Scherpe perceptie, betekenisvolle lyrics en echte liefde voor de muziek, zijn de termen die MC Mush kenmerken. Zijn hoofddoel is daarbij altijd controle over de kwaliteit geweest. Door zijn stem en teksten uit te lenen aan verschillende dj’s en party concepten, maakte MC Mush gestadig naam bij de underground ravers en het Drum 'n' Bass publiek in België en daarbuiten. Tomorrowland, Steam  en uiteraard Star Warz zijn slechts enkele plaatsen waar Mush met zijn rhymes het publiek kon bekoren.

 

MC Mota veroverde de vocale Belgische bass music-scene in amper 2 jaar tijd met spots op sommige van ‘s lands en Europa’s grootste raves. Als ‘RAMPAGE’ en ‘M&T-invites’ resident, perfectioneerde Mota zijn lyrisch genie en stage act. Hij weet nu perfect hoe grote main-stage crowds te bespelen en legt zich er volledig op toe om hun Drum ‘n’ Bass sound experience te verhogen. Hij betovert hen met zijn diepe dubby reggae-like flow, energetische high-pitched freestyle spitting sessies en soulvolle zang, altijd oplettend dat hij de dj niet overschaduwt maar enkel een brug vormt tussen de fans en de selector.

 

Pure Star Warz kwaliteit zoals je van ons mag verwachten. We hopen je daar te zien!


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.