Enter the Future hosted by Star Warz


Party news
Gepost op door sansunshine
Nieuws afbeelding: Enter the Future hosted by Star Warz
Nieuws thumbnail: Enter the Future hosted by Star Warz

Als je het Nieuwe Jaar wil inluiden met Drum ‘n’ Bass van de bovenste plank, zoek niet langer want Star Warz, na meer dan 15 jaar nog steeds het meest leidinggevende drum & bass concept in het land en ver daarbuiten, host een uitmuntende party in de Artcube in Gent!

 

 

 

De eerste headliners zijn Jason Greenhalgh (Q-Project) en Paul Smith (Spinback) die het Computer Integrated Audio (C.I.A) label in 1997 lanceerden en meteen werd ook Total Science geboren. In de daarop volgende jaren verschenen Total Science tracks op alle grote D&B labels als Metalheadz, Good Looking, Moving Shadow, Hospital, Tru Playaz, 31 Records, Reinforced, Soul:r, Shogun Audio, alsook releases op hun eigen C.I.A. en verschillende andere labels. Ze hebben ook 4 albums op hun naam staan. CIA vierde vorig jaar zijn 20ste verjaardag met de release van een ‘Various Artist’ album waarop pioniers als Calibre, Break, S.P.Y., Digital & Spirit te vinden zijn. Verder volgden er nog samenwerkingen met Mako, DLR, Digital & Spirit, Kaiju en Onemind.

 

Foreign Concept brengt de sounds van vroeger samen met die van de toekomst in volledige Critical Music stijl. In 2011 tekende deze jonge producer tracks op o.a. Shogun Audio en Commercial Suicide waarmee hij de aandacht trok van Drum ‘n’ Bass visionair Kasra en onmiddellijk voor zijn label werd getekend. Na een reeks van grensverleggende releases op Critical Music, zoals de “Make Meals EP” - een nummer dat Beatport in hun top 10 van releases van het jaar plaatste, liet hij zijn laatste meesterwerk “Skit City EP” los op het publiek in april.

 

Zero T begon zijn carrière in 1998 in Dublin’s nu legendarische Bassbin Night met Ed Rush, Matrix en Fierce. Tegen 2001 vlogen zijn releases op Subtitles, Commercial Suicide, Function en Advanced ons om de oren. Zero T werkte regelmatig samen met Calibre zoals op de Waterfall 12″ op Signature, een grote hit in 2006. Een jaar later verhuisde hij naar Londen waar hij nauw samenwerkte met Bryan G en Jumping Jack Frost’s V Recordings Camp, Artificial Intelligence’s Integral Records en een LP voor Total Science’s CIA imprint. Zijn volgende exploten mag je verwachten op Subtitles, Shogun Audio, Good Looking, Liquid V, Integral en Metalheadz. In 2017 bracht hij zijn derde album ‘Little Pieces’ uit op Dispatch Recordings alsook verschillende remixes voor Metalheadz, Dispatch, Soul Trader en meer.

 

Phase is een 22-jarige, Belgische producer die al releases voor Metalheadz, Goodlooking, Med School, Integral, Warm Communications, Fokuz en meer op zijn naam mag schrijven. Zijn dj-sets bestaan uit soul-filled, rolling tracks die hem de gekende ‘Sun and Bass’ DJ competitie deden winnen in 2014. Zijn Metalheadz debuut op het einde van 2016, ‘The Traveller EP’ met Villem, was meteen een grote hit en vestigde Phase als één van de meest beloftevolle producers van het moment.

 

 

Bredren werd geboren nadat 3 vrienden besloten dat ze te veel gemeen hadden om niet te beginnen samenwerken. Nu, vier jaar later, hebben ze nummers uit op Dispatch Recordings, Proximity Recordings, Demand Records, Hospital Records en Break-Fast Audio én mogen ze rekenen op de steun van S.P.Y., Skeptical, Basher en vele anderen. Hun sound is diep, donker en minimaal maar meteen herkenbaar en dat maakte van hen één van K-Mag's "20 to Watch In 2013".  Je kon ze al aan het werk zien op Outlook Festival, Sun & Bass en meer aangezien ze tegenwoordig over heel Europa draaien.

 

 

One87, Star Warz resident, draaide al meer dan duizend nationale & internationale dj sets, op allerlei events met heel wat grote namen uit de scene. Highlights zijn onder meer Metalheadz @ Fabric en Cable in Londen, Shogun Audio @ Cable in London, Pukkelpop, Tomorrowland in België, Atlanta en Brazilië en uiteraard Star Warz.

 

 

Cedex & Higher Underground verdienen hun  strepen met hun eigen events waarop ze namen als Pendulum, Wilkinson, Noisia en Sigma uitnodigden. Sinds Cedex and Higher Underground hun krachten verenigden, zijn ze onstopbaar achter de decks. Verwacht een explosieve mix van Drum ‘n’ Bass in al zijn vormen. Ze zijn een dynamisch duo dat goed contact maakt met het publiek en dat bracht hen naar podia als Tomorrowland, Solar Festival en Star Warz. Maar ook clubs als Café d’Anvers, Decadance en Vooruit. Daarnaast zijn ze residents van Steam waar ze vaak optreden met 3XB en dat zullen ze ook hier doen!

 

 

Corrupted is een in Antwerpen gebaseerde beat/break smid die vreemde, gladde maar tegelijk sterke en futuristische sound-designs combineert met jazzy, hiphop, footworky halftime swing. Het resultaat hiervan noemt hij zelf ‘future fuccboi jungle’  en je mag je verwachten aan een uiterst eclectische muzikale reis met deze man aan het roer van het schip.

 

Identy is één van de sleutelfiguren die de iets minder gekende soort drum & bass sound die focust op soul, stripped down arrangementen en donkerdere vibes promoot. Hij staat erom gekend deze diepere vorm van Drum ‘n’ Bass terug op de kaart geplaatst te hebben in Antwerpen. Het bracht hem ook gigs op op stages als die van Starwarz, Outlook festival en Club Ampere om er maar enkele te noemen.

 

BassDubbers is nog zo’n Antwerps D&B collectief dat diepe/rolling D&B combineert met funky liquid tunes. Zij werken al enkele jaren aan hun reputatie en zijn de organisatoren van de Concrete Drum X Bass events. Vorig jaar brachten ze hun eerste release uit op het snel rijzende ‘Tesseract Recordings’ en ze hebben nog meer nummers klaarstaan die binnenkort zullen verschijnen.

 

 

Snap-ah is dan weer een Drum & Bass DJ uit Gent, gekend voor zijn gevarieerde sets waarbij hij je meeneemt op een reis doorheen het hele spectrum, van snelle rollers tot liquide vibey tunes. Hij speelde al op enkele van de grootste parties en festivals als Tomorrowland, M&T presents RAM Recordings, Invaderz, Criticalz en werd recent één van de residents van Decadance’s tweewekelijkse Steam sessies, samen met Cedex & Higher Undergound en Miles.

 

 

Star Warz’ favoriete MC’s MC Mush & MC Nice zullen de sfeer naar nog hogere regionen leiden. Ben jij klaar om hen te vergezellen op hun reis en het Nieuwe Jaar te starten met een serieuze knal?

 


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.