[REVIEW] UKF Rampage - Lotto Arena (03/03/2012)


Party news
Gepost op door Yves Vermeulen
Nieuws afbeelding: [REVIEW] UKF Rampage - Lotto Arena (03/03/2012)
Nieuws thumbnail: [REVIEW] UKF Rampage - Lotto Arena (03/03/2012)

My words..

Als fervente party/event/festivalganger heb ik in al die jaren al veel gezien. Ik heb geen vaste stijl en als fotograaf voor Party Industries kom ik overal wel een beetje, maar DAMN, wat was dat voor een feestje!
Niet alleen was Rampage van line-up enorm, ook het publiek was echt VET! Iedereen ging los en zo'n samenhang heb ik in de Lotto Arena nog niet veel gezien. Daarbuiten was iedereen ook nog eens vriendelijk en tegen iemand opbotsen gaf geen effect zoals je in België op andere (bv. hardstyle) events wel hebt. The crowd was MASSIVE!

Rond 8 uur stonden we al vol spanning te wachten voor de deuren die elk moment open konden gaan en wooooww, het was de moeite om er zo vroeg te staan! Zelfs om 8 uur, voor een publiek van slechts tientallen mensen, zat de sfeer er al in. De eerste DJ's gaven het beste van zich en de zaal vulde zich vrij snel met allemaal jongeren die er echt kwamen om te feesten!

We besloten toen al vrij vroeg eens een kijkje te nemen in de VIP. Die stelde, toen we zagen waar het was, eigenlijk vrij weinig voor. Een klein afgezet stuk in de zaal met een eigen toog.. Dat was het, geen verhoogd podium, geen aparte (of op zijn minst gratis) wc's, nope, enkel een eigen toog. Ok, dat laatste was misschien wel handig, maar uiteindelijk konden we aan de gewone togen (zeker vanachter) even snel ons drinken krijgen, en zijn we dus ook amper in de VIP geweest. In het publiek staan gaf nu eenmaal een veel hardere kick!

Over kicks gesproken.. Het geluid was ook "amazing", om het in de woorden van Astrid te zeggen. De bassen gaven ons de kriebels, om het zo maar te verwoorden, en daarmee denk ik niet dat ik er nog verder over hoef uit te weiden.

Tussen het VIP-checken en bijna het einde van de avond heb ik eigenlijk niet veel te zeggen. We waren ons gewoon veel te hard aan het amuseren! Was het niet met compleet het beest uit te hangen, dan was het met het maken van enkele foto's van het publiek en ook de show, want ja, een show was het wel! Wat eerst een normale Lotto Arena leek, met niet veel licht in de zaal, veranderde al gauw naar een dikke lightshow met een heleboel lasers (waarvan 3 vette full-color beestjes), 4 CO2 kanonnen en 2 dikke, megagrote, led-screens (die naast een heleboel beelden en teksten ook een videofeed toonden van de DJ's)! Het "whut whut whuuuutt" effect was dus al gauw gecreëerd.

Na de ganse avond los te zitten gaan op de muziek zijn we rond de set van Dubba Jonny vs Captain Crunch "gecrashed" en als het ware "dood" op een paar stoeltjes gaan zitten. Wat eigenlijk helemaal niet slecht was, want.. hoe hoog mijn verwachtingen ook wel niet waren... de drummer, die voor de speciale live-act zorgde, heeft deze voor ons echt teniet gedaan. Jammer, want van zowel Captain Crunch als Dubba Jonny wist ik dat ze een prachtige set hadden neer kunnen zetten! Al een geluk duurde hun set maar 3 kwartiertjes en konden we daarna echt weer losgaan op echt 2 dikke sets: Original sin b2b Taxman en het laatste uurtje doorgeknald met Murdock b2b DJ A.M.C. Al een geluk had een technieker bij de laatste hun set nogal snel door dat het mastergeluid af stond en haastte hij zich naar het mengpaneel om dit te corrigeren :D!

Het laatste uurtje hebben we echt nog het beste van ons zitten geven, met gevolg dat we echt nog niet naar huis wilden om 6u! Ondertussen, een dagje later, wacht ik vol spanning op het nieuws of er livesets zijn van de avond en begin ik vanavond met het bekijken en bewerken van enkele honderden foto's en filmpjes. Daarnaast ook vol spanning aan het wachten op de mensen van Shutter Photography die ons een heleboel mooie foto's gaan bezorgen en natuurlijk een super dikke aftermovie (watch my words)!

Even denken.. Wat heb ik nog meer te zeggen? Goh, misschien wat commentaar op de reacties op FB.. Redelijk wat mensen klagen bijvoorbeeld over de MC's die er tussen zeverden. Ok, voor mij hoeft zo'n MC niet, want in veel gevallen verpesten ze inderdaad de nummers die gedraaid worden, maar op zich heb ik mij daar niet aan gestoord van 't weekend. Een MC die zo kan rappen, die staat er met een reden. En dan nog.. I've heard waaaayyy worse!
De backspins, nog zo iets waar velen over klagen en het nut niet van in zien. Wel.. laat ik er even een mooi citaat over ophalen van Wouter de Weerdt op Facebook: "backspins draaien allemaal om het tonen van respect! respect naar de dj die draait, en respect naar de maker van de plaat." Vond het wel een mooi citaat en laten we eerlijk zijn, een dikke plaat 2 keer horen, wie zit daar nu mee in? Het publiek alleszins niet, want die gingen allemaal enorm los!

Well, that's it I guess, my words for UKF Rampage at the Lotto Arena. Korte samenvatting.. echt wel voor herhaling vatbaar! Dikke duim voor onder andere Murdock en de gehele organisatie die dit al maanden hebben zitten voorbereiden, de promogirls voor de promo, de DJ's voor de awesome sets en het publiek (ja, jullie) om compleet los te gaan op dit super vet feestje. Ik heb mezelf er vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut (en nog langer tegen mijn chaffeur er was) geamuseerd!


Nog nagenieten?
Keep an eye on these pages:
http://www.PartyIndustries.be
http://www.facebook.com/partyindustries
http://www.facebook.com/Shutterbelgium
http://www.facebook.com/RAMPAGE.RADAR
http://www.facebook.com/events/212304548852698/

Gepost op door Yves Vermeulen Nog een kleine update: ook een thumbs up voor de aanstuurders van het licht en geluid natuurlijk en de mensen aan de togenSmiley !
en ook voor al de anderen die ik vergeten ben!!
Gepost op door A Shauni Vanbaelen Awel de vip vond ik ook op niks trekken !Ik heb zowat de hele avond op de tribunes gestaan. Ben amper in de vip geweestSmiley & wc's waren wel gratis als je je vip bandje liet zien, voor de rest hell of a evening ! big upsSmiley
Gepost op door Yves Vermeulen Shauni: was je langs de wc's boven geweest? want daar deden ze eerst wat moeilijkSmiley
Maar swatSmiley die 40 cent gaatet ni makeSmiley

Wij hebbe dus ook amper in de VIP gestaanSmiley
Gepost op door A Steve Weiss wanneer gaan de foto's er zijn?

Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.