Dranouter affiche compleet


Party news
Gepost op door Stef Vermeulen
Nieuws afbeelding: Dranouter affiche compleet
Nieuws thumbnail: Dranouter affiche compleet

 

 

 

Dranouter affiche compleet!


Sergent Garcia - Tinariwen - The Kyteman Orchestra en nog veel moois...

Dranouter is klaar voor de festivalzomer en daarom voegt het maar al te graag nog wat laatste namen toe aan de affiche! Wat dacht je van Tinariwen, Sergent Garcia, The Kyteman Orchestra, The Black Seeds, Anzats der Machine, The Red Hot Chilli Pipers, Variomatic, Sarah Ferri, Blue Flamingo, Taraf Dékalé, Bloedend Hart, Analogik, Lewis Floyd Henry, Balaxy Orchestra & Imany.

Deze artiesten worden toegevoegd aan het lijstje met onder meer Seasick Steve, The Waterboys, Goran Bregovic with the Wedding and Funeral Band, Absynthe Minded, Kadril, The Walkabouts, Spinvis, Ane Brun, Het Zesde Metaal, School is Cool, Bellowhead en zoveel meer.

Sergent_Garcia_LPeiro-250[1]
Sergent Garcia 
Deze Fransman staat garant voor een stomend hete liveshow met swingende raggamuffin gemixt met alle denkbare Latijnse muzieksauzen! Laat de zomer maar komen… Zondag 5 augustus Mainstage.

Tinariwen 
Saharah Blues band met een nieuwe cd onder de arm. Dranouter brengt jaarlijks een wereldmuziektopper en deze keer komt die van diep in de woestijn! Zondag 5 augustus Mainstage.

The Kyteman Orchestra 
In 2009 werd Colin Benders in één klap beroemd met zijn hiphoporkest Kyteman. Hij overrompelde en overwon Nederland met optredens en zijn album The Hermit Sessions. Na het succes werkte hij in ale rust aan een vervolg en dat werd Kyteman Orchestra, zo mogelijk nog straffer. Tijd dat Vlaanderen voor de bijl gaat. Recent speelden ze de AB plat, Dranouter zet u schrap, want met meer dan 50man op scene belooft dit een bijzonder slotconcert te worden! (zondag 5 augustus) mainstage.

The Black Seeds Deze Nieuwzeelanders staan met hun unieke zonovergoten mix van reggae, dub, funk en soul aan de top van de South Pacific reggae/roots scene.

Red Hot Chilli Pipers:  brutaal, sexy en vooral enorm vermakelijk! Deze misschien wel beste doedelzakband van de wereld, zorgt  voor een vlammende show ! Met covers van bekende bands als Snow Patrol (Chasing Cars) en Robbie Williams (Let Me Entertain You) in de rockende doedelzak versie, blazen deze stoere mannen het dak van de clubtent!

Blue Flamingo: Nederlander Ziya Ertekin is verslaafd aan 78-toeren platen. Zijn fantastische mixalbums zijn ware teletijdmachines. ‘Live’ draait hij zijn krakende pareltjes op slechts één platendraaier. Van jazz en exotica tot mambo en rumba: uniek en aanstekelijk!

Analogik : Mannen met baarden die te kaper varen. Je zou zweren dat het de Denen van Analogik zijn. Waar hun vorige albums nog baadde in de Gypsy Balkan sferen werd met het nieuwe album ‘New Seeland’ voor een nieuwe invalshoek gekozen. Hun typische stijl kan je omschrijven als ‘Folkbeat’.

Anzats der Machine het indietronicaprojecct rond de uit Kortrijk afkomstige componist, altviolist en elektronica-artiest Mathijs Bertel.

Imany
Een bezwerende Franse zangeres, met zwarte Afrikaanse roots en terloops een modellencarrière maar vooral met een stem die je zo naast die van Tracy Chapman kan plaatsen. Haar album komt dit voorjaar uit in België en bereikte al platinum in Frankrijk (clubstage zaterdag 4 augustus). Imany vervangt Adam Cohen die eerder z’n komst annuleerde.

Variomatic band samengesteld uit muzikanten die  in diverse bekende folkgroepen spelen. Ook hun programma is een soort van 'best of' met populaire folknummers van de afgelopen tien jaar, maar daarnaast deinst de groep er niet voor terug om bekende popsongs in een ander (folky) kleedje te steken.

Sarah Ferri, Singer songwriter Sarah Ferri brengt een bundel eigenzinnige en sprookjesachtige songs. Ooit finaliste op de Dranouterrally nu aan het doorbreken met haar debuut album.

Taraf Dékalé Taraf Dékalé laten zich vooral inspireren door zigeuner- en volksmuziek en ze zorgen steevast voor een aanslag op uw dansspieren!

Taraf Dékalé

Bloedend hart Na 25 jaar houden de heren van Bloedend Hart het voor bekeken. Balancerend tussen smart en glimlach, tussen ballade en bulderlach passeren ze nog een allerlaatste keer te Dranouter.

Lewis Floyd Henry Potige one-man-band die stedelijke rock doorspekt met de nodige psychedelische accenten.

Balaxy Orchestra Feestgedruis , helse improvisaties, meeslepende energie en onuitputtelijk enthousiasme zwaaien de scepter! Mis dit niet…

Ceilí Moss Akoestisch folk-rock die niet bang is ooit een beetje buiten de lijntjes te kleuren.

Hiermee is het programma zo goed als compleet. Binnenkort wordt nog het DJ programma bekend gemaakt en geven we ook info vrij over de nevenprogrammatie (kinderanimatie en straattheater). We hebben voor zaterdag en zondag nog leuke middagconcerten in petto ook daarover later meer.


Weekendticket: €100 
Tweedaagsticket: €80 
Dagticket: €50
Campingticket: €15 

Klik HIER om tickets te bestellen!  
Alle informatie is te vinden op www.festivaldranouter.be!  

logofacebook


Gerelateerde berichten


Reactie plaatsen


Aanmelden
Naam:
Paswoord:
Ingelogd blijven
Klik hier als je je paswoord vergeten bent.
Registreren
Gebruikersnaam:
E-mailadres:
Wachtwoord:
Bevestig wachtwoord:
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.